Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Ellekli vatandaşlar, Kuyu Suyundaki Fiyat Adaletsizliğine tepki gösterdi

10 April 2014 21:20 Kategori Sokağın Nabzı

Saat ücretlerin yüksek olması çiftçileri kuyulardan uzaklaştırdı. Bu durum Ellek beldesi Çiftçilerin genel sorunu haline geldi. 

2013-2014 yaz sezonu kuyu sularına zam söylentisi işiten çiftçiler ikinci mahsulu ekmekte kararsız kaldıklarını söyleyen Ellekli vatandaşlar, Ellekhaber.com’a yapmış oldukları açıklamada şöyle konuştular.

 

Bu konuda söz alan Mehmet Soy,'' Her sene zam korkusuyla tarım alanlarının boş kalması bizi oldukça zor duruma getiriyor ve bu yüzden çiftçiliği bırakıp çalışmaya gidiyoruz.

 

Ellek kasabasının geneli çiftçilikle uğraşan halkın bu sorunu yetkili kişilerin el atmasını istiyorum. Çünkü kasabamızın en büyük geçim kaynağıçiftçilikteyok olursa göçebe bir hayat içerisine sürükleneceğimizi biliyorum.

 

Göçebe bir hayatta kasabamızın gelişmesini, büyümesini etkilediği için bu sorunun en kısa zamanda çözülmesini umuyorum'' dedi. Diğer vatandaşlarda aynı görüşlerde olduğunu belirttiler.

 

Ayrıca Ellek halkıkanal suyunun ucuz olduğunu bu yüzden sadece kanal altı arazilerin ekilmesi daha uygun olduğunu söylediler. Bunun üzerine kanal vekuyu suların saat ücreti eşit-dengeli olması halinde rahat bir nefes alarak çiftçiliğe devam edip hem kasabamızın hemde ülkemizin ekonomisine katkıda bulunmalarının altını çizdiler.

 

Son olarak;Ellek halkı kuyu suların saat ücretine zam yapılmamasını aksine ucuzlamasının çok istediklerini söylerken sesimizi yetkili kişilerin duymasını ve gerekeni yapmasını istediklerini belirterek sözlerine son verdiler.

 


Son Guncelleme: 10 Nisan 2014 21:20
  • Ziyaret: 3956
  • (Suanki Oy 3.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 1
  • 1 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.