Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Birleşik İslam Devletleri Mutlaka Doğacaktır

20 March 2014 00:52 Kategori Öne Çıkanlar
Dün akşam Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi Konferans salonunda, Pendik Belediyesi, Kübder Derneği ve Eddai Vakfı’nın organize ettiği ve Prof. Dr. Ahmet Akgündüz tarafından "Bediüzzaman Said Nursi, Müsbet hareket ve İslam Aleminin geleceği" konulu bir konferans gerçekleştirildi.

 
Daha konferans başlamadan Salon hınca-hınç dolduğundan ve koridorlarda bile geçiş için yer kalmadığından, dışarıda kalanlara ek binada sinevizyon ile izleme imkanı sağlandı.

 
Risale-i Nur Külliyatının müellifi Bediüzzaman Hazretlerinin hayattaki muazzez talebelerinden Muhterem Abdullah Yeğin abi ve Üstadımızın yeğeni (Ağabeyi Abdülmecid Ünlükul'un torunu) Seyda ÜNLÜKUL da katılımcılar arasındaydı.
Mükemmel bir Kur'an tilavetinin ardından Eddai Vakfı’nın başkanı bir açılış konuşması yaptı.

 
Prof. Dr. Ahmet Akgündüz sözlerine "Benden, Bediüzzaman Hazretleri gibi Okyanus bir allameyi, bir saat gibi kısa bir zamanda anlatmayı beklemeyin. Bir şeyi tamamen elde edemesek bile, o şeyi elde etmeye çalışma terk edilmemelidir, kaidesince üstadı anlatmaya çalışacağım. Ben o büyük okyanustan, özetle ve şu günlerde bize lazım olan, hakikaten İslam aleminin ihtiyaç duyduğu en zaruri meseleleri sizlerle mütalaa ve müzakere etmeye çalışacağım." diyerek başladı.
 
Prof. Dr. Ahmet Akgündüz hocamız veciz konuşmasında, İslam alemi ve ülkemiz hakkında çok önemli sorulara cevaplar verdiği gibi, İslam aleminin başarısının tek şartı ve Bediüzzaman Hazretlerinin temel düsturu ve son dersi olan MÜSBET HAREKET meselesini anlattı.

 
Onüçüncü mektubun ışığında, İslam aleminin üzerine müsibetlerin ve karanlık bulutların çöktüğü şu zamanda ve özellikle Türkiye'deki bir kısım gerginlikler sebebiyle, Müslümanların ümitsiz hale geldiği şu günlerde, Bediüzzaman Hazretlerinin İslam alemi ve Türkiye ile ilgili önemli tesbitlerini teferruatıyla anlattı.
 

 
Prof. Dr. Ahmet Akgündüz hocanın konuşmasından bazı cümleler:

 
"Bediüzzaman Hz. asla başkalarının mesleğinin noksanlarını aramakla meşgul olmamış bir allamedir."
"Güneş nasıl ki sessiz, sedasız, gürültüsüz, patırtısız tüm insanların ve canlıların hayrına koşar. Güneşin yüzüne de tükürseniz, ona engel olmak için perdenizi de kapatsanız, aralıklardan sızarak sizlere menfaat ulaştırmaya çalışır. İşte Risala-i Nur hareketi ve NUR HAREKETİ, Güneşin hareketi gibisir."

"Risale-i Nur hareketi, bürün siyasi cereyanların üstündedir." "Memleketimizin % 70'i hakiki manada tam dindar olmadıkça, Din ve İslam adına parti kurmak yanlıştır ve din namına siyaset yapılamaz. Çünkü, dine zarar gelir."
"Said Nursi Hazretleri CHP için fikrini çok açık beyan ediyor ve şöyle diyor: Bunlar İttihat Ve Terakkinin devamıdır. Çok büyük tahribatlar yapmışlar. Bu millet bu partiyi iradesiyle iktidara getirmeyecek. Şayet chp iktidar olsa, DİNSİZLİK CEREYANI hakim olacaktır, buyuruyor."

"Bediüzzaman Hazretlerinin üç önemli (Ezan, Risalelerin devlet eliyle neşri ve Ayasofya'nın ibadete açılması) tavsiye ve vasiyetinin birini (Ezanı) Adnan menderes yerine getirmiş. Diğerlerini (her ne sebeple olursa olsun) reddetmiş. Diğerlerinden Risalelerin devlet eliyle neşrini bugünkü irade yerine getirmekle, Bediüzzaman Hazretlerinin müjdesine layık olmuştur..."
"Bugün Türkiye, Mısır'a benzetilmek isteniyor. Bugünkü irade bu musibetten emin olmak ve kurtulmak istiyorsa, Ayasofya'yı da ibadete hiç çekinmeden açmalıdırlar. "

"Herşey zıddıyla bilinir. Bakınız Mısır'a, Afganistan'a, Irak'a, Filistindeki zulme, 100 000'leri geçen Suriye'yedeki şehitlere, milyonları bulan yetimlere, dul kadınlara, v.b. bakınız. Bir de Türkiye'mizde istikrar içindeyken karıştırılmak istenmesi de bir nevi kış havasına benziyor. Said Nursi Hazretlerinin Hutbe-i Şamiyedeki müjdelerine göre, bunların hepsi bir doğumun sancılarıdır. Said Nursi Hazretlerinin müjdelediği "Birleşik İslam devletleri mutlaka doğacaktır."

"Dokuz prensibi uygularsanız zafer mutlaka sizin olacak:

Müsbet hareket.
Meslek, cemaat ve meşreplerle ittifak.
Başkasının meslek ve meşrebine ilişmemek.
Müslümanlarla ittifak.
İslamiyet şahs-ı manevisi altında toplanmak.
Hakkı, batılın hücumundan kurtarmaya çalışmak.
Nefsi ve enaniyeti terk etmek.
İzzeti nefisten vazgeçmek.
Allah rızası ve ihlası ilk planda götürmek."
Başlıklarını, arada belgeler, kıssalar ve anekdotlar anlatarak çok güzel açıkladı.

Prof. Dr. Ahmet Akgündüz hocamız; Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin "Birleşik İslam devletleri mutlaka doğacaktır" bu sıkıntılar da onun doğum sancılarıdır müjdesiyle, konuşmasını bitirdi.
 
Son olarak da Abdullah YEĞİN abi Prof. Dr. Ahmet Akgündüz hocamızı te'yid eden bir konuşma ve kısa bir ders yaptı ve konferansa nihayet verildi.

 
Haber : A.Raif Öztürk

osmaniyetimes.com
Son Guncelleme: 20 Mart 2014 00:52
  • Ziyaret: 3167
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.