Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Bu Nasıl Bir Zihniyet; "Engelli Olduğu İçin, Okul Kabul etmedi"

20 January 2015 21:26 Kategori Güncel Haberler

Hayatının her devresi bir ibret sahnesine dönen ve her adımında da binlerce ders çıkarılabilecek birisi olan Mehmet Mesut Kaplan yaşamı ile ilgili noktaları"Ellek Haber"'e anlattı. Yaşadığı olayları bir bir muhabirimize anlatan Kaplan şunları dile getirdi; "Ben 1983 yılında dünyaya geldim. Babam Zeynel Kaplan eğitim camiasının bir üyesi olduğu için hayatımız gurbetlerde geçti. İlkokulu Hatay ilinde tamamladım. Ortaokul seviyesinde matematik olimpiyatlarına katıldım ve bu yarışmada Türkiye genelinde derece yaptım". 

Bu yarışma eğitim hayatımda ilk başarılarımdan biri idi. Daha sonra Adana ilinde Anadolu Lisesinde eğitimime devam ettim. Bu okulda okurken katıldığım Türkiye genelindeki yarışmada yine derece yaptım. Bunun sonucunda Adana ilindeki Özel Burç Kolejinde burslu eğitim hakkı kazandım ve oradan eğitim hayatına devam ettim. 

Bu okula devam ederken 1999 yılında ailemle birlikte memleketimize ziyarette gelirken Şekerdere mevkin de otobanda kaza yaptık. Bu kazada tüm ailemi kaybettim. Sadece ben yaralı olarak kurtuldum. Tam bir yıl hastanede tedavi gördüm ve bu günkü duruma geldim.

 Hayattan umudumu kesmeden yarım kalan lise hayatımı dışarıdan okuyarak tamamladım. İçimdeki okuma sevdasını bir türlü söndüremiyordum. Üniversite okumak için sınava girdim. Bunun sonucu olarak da üniversitenin açıktan işletme bölümünü kazandım. Bu okulu da bitirdim. Hayatımdaki okuma aşkı halen devam ediyordu.

 En son seçenek olarak da Yüksek Lisansa başvurdum. Bunun için yapılan sınavda da yüksek puan aldım. Fakat okul yönetimi sağlık sorunum nedeni ile kazandığım okula beni kabul etmediler. Kısacası; kapasite olarak çok iyi yerde olduğumu biliyorum. Bütün okullarda derece yaptım. Yinede okuma sevdam da bir düşüş olmadı aksine daha kuvvetli hale geldi. 

Fırsat verselerdi makam olarak da çok iyi yerlerde olurdum. Şuan Ellek beldesinde yaşamımı sürdürüyorum. Amcamın oğlu Nazım Kaplan benim elim ayağım oldu. Her türlü ihtiyacımı karşılamaktadır. Ondan Allah'ım Razı Olsun...Onun desteği ile hayat mücadelem devam ediyor. Çevremde bulunan öğrencilerden durumu zayıf olanlara eğitim ve öğretim kursları vererek onları sınavlara hazırlıyorum.

 Devletimiz okumak isteyenlerin önünü sonuna kadar açtı. Yeni yetişen gençlerimizin bu fırsattı iyi değerlendirmelerini istiyorum. Bunun yanında gençlere; Hedeflerini çok iyi seçmelerini ve bunu gerçekleştirmek için de sağlam adımlarla yürümelerini diliyorum. 

Benden eğitim konusunda yardım isteyen herkese de seve seve yardım edebilirim" diyerek sözlerine son verdi.


Son Guncelleme: 20 Ocak 2015 21:26
  • Ziyaret: 4306
  • (Suanki Oy 3.7/5 Yildiz) Toplam Oy: 6
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.