Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Bu Yıl Çiftçiler İçin Zor Geçiyor

11 July 2014 20:20 Kategori Güncel Haberler

Bu yıl Ellek Beldesindeki çiftçiler kuraklığı derinden hissetti. Bu konuda çiftçiler ne yapacaklarını şaşırdılar, zararını çıkarmak için çare aramaktadırlar. Bu konuda "Ellek Haber"e açıklamada bulunan Mehmet ORAN şu şekilde açıklamalarda bulundu;

"Bu yıl çiftçiler açısından sıkıntılı bir yıl oldu kuraklık bütün bitkileri etkiledi. Bu bitkilerden en fazla etkilenen buğdaylar oldu. Ayrıca buğdaylarda görülen don olayı zararı iki katına çıkardı. Çiftçimiz zararını kurtarmak için ikinci ekime yöneldi. Fakat kanal suyunun ovamıza verilmemesinden dolayı vatandaşlar kuyuları kullanmak istedi. Lakin; kuyuların fiyatının çok yüksek olması çiftçiyi ekimden uzaklaştırdı. Çaresizlik içerisine giren çiftçiler dertlerini nereye anlatacaklarını bilemiyorlar. Bu konuda yetkililere sesleniyorum; çiftçilerin ellerinden tutun sorunlarına çözüm bulun" diyerek sözlerini tamamladı.

Son Guncelleme: 11 Temmuz 2014 20:20
  • Ziyaret: 1633
  • (Suanki Oy 1.5/5 Yildiz) Toplam Oy: 2
  • 2 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.