Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Ekinler Zarar Gördü

06 April 2014 10:13 Kategori Güncel Haberler

Endişeye Gerek Yok

"Ellek Haber" belde çevresinde ekili buğdaylardasorunlarıaştırdı. Çiftlik mahallesi ile Yazlamazlı ve Ellek beldesi çevresindeki tarlalarında ekili olan buğday tarlalarında, bazı yeni ışkın çıkaran ağaçların uç kısımlarında oluşan kurumaları, Ziraat Mühendisi ÖmerDemirel'e sorduk.

Ömer Demirel bu konuda çiftçilere;" Bu oluşan durumun sebebi; bölgede esen poyrazın etkisi ile buğdayların taze olan uç kısımlarında kurumalar oluştu. Havaların normale dönmesi ile bu sorun ortadan kalkacaktır. Çok etkilenen yerlerdeki mahsullere yaprak gübresi takviyesi yapmak lazımdır. Yardım isteyen çiftçilerimizin tarlasına gidip bakabiliriz. 

Gerekli olan bilgileri de verebilirim. Kesinlikle endişeye gerek yoktur. Bana bütün çiftçiler 05465460055 numaralı telefonumdan ulaşabilirler.

Son Guncelleme: 06 Nisan 2014 10:13
  • Ziyaret: 3172
  • (Suanki Oy 2.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 1
  • 2 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.