Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Ellek İsmi Nereden Geldi? Beldemizin Tarihini İyi Biliyor muyuz Acaba

08 September 2014 21:26 Kategori Güncel Haberler

Ellek İsmi Nereden Geldi
"Ellek haber" Ellek beldesinin isminin nereden geldiğini araştırdı. Bu konuda araştırma yapan muhabirimiz beldenin en yaşlı insanların bilgisine başvurdu. Bu konuda sitemize açıklama yapan Mehmet Yıldız(Dörtgöz Mehmet) şu bilgileri verdi; "Ellek isminin nereden geldiği konusunda kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Yalnız; beldemizin dağlık alanlarında hart-lap bitkisi çok bulunuyordu. Eski yıllarda tarımla uğraşanlar için vazgeçilmez malzemelerden biriside ekin biçmede kullanılan ellik denen aletti.


Bu bölgede sadece bu belde de harlap bitkisinden yapılan bu alet milletin dilinde dolaşmaya başladı. Mesela; Bir vatandaşa nereye gidiyorsun? dendiği zaman "Elliğe gidiyorum" diye yanıt veriyorlardı. Bu ellik sözü dilden dile geçtiğinden değişikliğe uğradı. Nereye gidiyorsun? sözünün karşılığı Elliğe gidiyorum oldu. Bu söz daha sonraları Ellek diye değişikliğe uğrayarak bu günlere geldi ve bu alanın ismi oldu. Ben 80-85 yıllık geçmişimde bunları biliyorum" dedi.
Son Guncelleme: 08 Eylul 2014 21:26
  • Ziyaret: 4532
  • (Suanki Oy 1.5/5 Yildiz) Toplam Oy: 2
  • 3 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.