Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

İsrail Yalanlarla İşgali Meşru Hale Getirmeye Çalışıyor

25 July 2014 21:07 Kategori Güncel Haberler

Bir grup eğitimci aktivist İstanbul Cağaloğlunda İsrail’in Filistin toprakları ve Gazze saldırısını kınayan broşürlerle turistleri bilgilendirme çalışması yaptı.



YA SEN SUSACAK MISIN PLATFORMU adına Umut Yanlık şunları söyledi:


‘Bizler daha önce de birkaç yerde İsrail’in tarihsel bilgileri yok sayarak oluşturmaya çalıştığı yalan tarihini ve Filistin topraklarına yaptığı kuşatmayı yarmak için çaba göstermeye çalışan iz duyarlı bir grup insanız. İsrail medya gücü ve bazı uluslar arası kuruluşlar eliyle yalanlarla işgali meşru hale getirmeye çalışıyor ve Hamas’ın ateşkesi kabul etmediğini yaymaya çalışıyor. Geçmişi bilmeyenlerin başta çocuk ve sivil ölümlere karşısında Hamas’ı suçlaması söz konusu olacaktır.











İsrail’in bu yalanlarını ortaya çıkarmak için geçmişe gitmek gerekiyor. Biz ağırlıkla eğitimler olarak diyoruz ki yarım hakikat en büyük yalandır.YA SEN SUSACAK MISIN PLATFORMUolarak Farklı dillerde hazırlanan broşürler ile İsrail’in Filistin’i nasıl iç ettiğini nasıl işgal ettiğini ve insanlığı nasıl yanıltmaya çalıştığını anlatmaya çalışıyoruz.



Daha önce de söyledik: İsrail’in kuşatmasına karşı farklı açılardan kuşatmalar yapabiliriz. Dışarıdan gelen insanlara soruyoruz geldiğiniz yerlerde Vicdan Taşıyan İnsanlığı” Gören Var Mı ? İsrail, alanı 360 km² olan Gazze’deki sivilleri bombalıyor. Hem de uluslararası sözleşmelere aykırı silahlarla! ABD, AB, BM, Arap Birliği, İslam Konferansı Teşkilatı ve geri kalan dünya sadece seyrediyor! Ben İsrail’i kınıyorum… İnsanlık ölmesin diye! Ya sen? Susacak mısın? Diyoruz.



Bugün ise Cağaloğlunda Filistin ve Gazze’nin sesini dünyaya duyurmak için toplandık. Her vicdan sahibi insanların ve duyarlı müslümanların çeşitli ortamlarda özellikle hava meydanlarında ve turistlerin yoğun olduğu yerlerde İsrail’in Filistin topraklarında sürdürdüğü vahşeti ve işgali protesto eden eylemler yapmasını öneriyoruz. Bu vesileyle bütün dünyayı medya gücü ile kandıran Siyonistlerin gerçek yüzünü göstermek için bu tür eylemlere devam edeceğiz.’




Yazar Mahmut Balcı ise şunları söyledi:

‘İsrail, hiçbir ayırım yapmadan yıllarca açık bir cezaevine dönüştürdüğü Gazze’yi her taraftan bombalıyor. Bu vahşete sessiz kalamayız. Dünya ve Türkiyeli Müslümanlar için de Filistin ve Kudüs şehri çok kıymetlidir ve Filistin müslümanların kalbidir. İsrail’in yıllardır devam eden işgal politikaları kabul edilemez. Bazı ülkeler ve Siyonistlerin kötü emellerine alet olan dünyadaki bazı medya kuruluşları insanları kandırıyor.




Her müslümanın ve vicdan sahibi insanın mazlumların yaşadığı acılara karşı tek yürek olması gerekir.




Ümidimiz odur ki bu meydanda ve başka yerlerde yapılacak olan bilgilendirmeler ile vicdan sahibi olan insanların hem İsrail ve ona destek olan ülkelere hem deİslamafobiaşeklinde oluşturulan korku duvarına karşı daha sağduyulu düşüneceklerine inanıyoruz. ’

Son Guncelleme: 25 Temmuz 2014 21:07
  • Ziyaret: 10415
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.