Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Konaklama tesislerinde kalan Suriyeli kadınlar kermes açtı

21 April 2014 15:51 Kategori Öne Çıkanlar
Osmaniye'deki konaklama tesislerinde kalan Suriyeli Türkmen kadınların hazırladıkları elişi ürünleri Cumhuriyet Meydanında sergileniyor.

Dört gün boyunca açık kalacak kermesin açılışına katılan Vali Dr. Mehmet Oduncu, Osmaniyelilerden kermese gelerek ürünlerden alıp Suriyeli ailelere katkı sağlamaları çağrısında bulundu.

Vali Oduncu, "Bugüne kadar Suriyeli kardeşlerimize kucak açan vatandaşlarımızın, bundan sonrada yardımlarını sürdüreceklerine gönülden inanıyorum. Maalesef kalbimizi gönlümüzü, yüreğimizi ağlatmaya devam eden, ciddi bir felaket, iç savaşı, can kayıplarını yaralıları ve hiç kardeşimizin dostumuzun, komşu ülkemizin başına gelmesini arzu etmediğimiz bir sıkıntıyı uzun zamandan beri komşu kardeş olan ülke Suriye'miz hala maalesef yaşamaya devam ediyor. Buradaki kardeşlerimizin acısı bizim acımız, dertleri bizimde derdimiz. Suriyeli kardeşlerimizi Osmaniye'mizde misafir etmekten fevkalade memnunuz ve inşallah sizlere karşı görevimizi layıkıyla yapma gayreti içerisindeyiz ve bundan da inşallah memnun kalıyorsunuzdur.” dedi.
Osmaniye’deki konaklama tesisinde yaklaşık 10 bin Suriyelinin misafir edildiğini belirten Vali Oduncu, "Fakat çadır alanımız, konaklama tesislerinin miktarının yeterli olmaması dolayısıyla buraya gelen kardeşlerimizin tamamını kabul edemedik. Bu insanlara halkımız kucak açtı ve şehrimizde yaşıyorlar. Bu gösterilen kadirşinaslıktan ve vefakarlıktan dolayı ben Osmaniyelilere ayrı ayrı teşekkür ediyor, gayretlerinin devamını diliyorum.” diye konuştu.

Daha sonra Vali Oduncu ve beraberindekiler açılışını yaptıkları kermeste yer alan ürünleri inceledi.


Son Guncelleme: 21 Nisan 2014 15:51
  • Ziyaret: 3996
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.