Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Merter Platformu Türkiye'yi Kitap Cennetine çeviriyor

07 March 2015 11:43 Kategori Güncel Haberler

Merter Platformu tarafından Türkiye genelinde başlatılan ‘O Köy Uzak Değil’ projesi kapsamında tüm Türkiye de ki, köy okulunun kütüphanesine kitap dağıtan Merter Platformu Dernek Başkanı Özgenç Özenç, Dunyatimes.com'a yapmış olduğu açıklamada;"Hedeflerinin, Türkiye’deki 35 bin köy okuluna kitap ulaştırmak olduğunu, bugüne kadar 3 bin okula 3 milyon kitap dağıttıklarını ifade eden Özenç, "Çocuklarımızın okuma alışkanlığını geliştirmek istiyoruz. Kutsal kitabımızın ilk kelimesi de okudur. Okuyan insan bulunduğu ortamlarda farklılık yapar. Benim gibi bu işlere vaktini ayıran çok sayıda insan var. Huzurlu bir ülkede iyi bir gelecek istiyorsak, çocuklarımıza olan vefa borcumuzu bu şekilde ödeyelim” dedi.



Özenç, her gittikleri köylerde kitapların dışında ihtiyaç içinde olan insanları da görüp müşahede ettiklerini, ayrıca dernek üyesi arkadaşlarımızdan bazıları hiç bir karşılık beklemeden bu insanları ayakkabı, elbise gibi belli başlı ihtiyaçlarını karşıladıklarını" söyledi.


Son Guncelleme: 07 Mart 2015 11:43
  • Ziyaret: 2603
  • (Suanki Oy 5.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 1
  • 1 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.