Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Osman Açık, Ellek'te hayvancılığın bittiğini söyledi

23 July 2015 10:24 Kategori Güncel Haberler

Ellek Kasabasında yaşamını sürdüren ve uzun yıllar büyükbaş ve küçükbaş hayvan alım satımı ile geçimini sağlayan Osman Açık, hayvancılık ticaretine yeterince önem verilmediğini söyledi.


İçinde bulundukları durumu "Ellek Haber" muhabirine anlatan Osman Açık eskiden hayvan alıp satmanın karlı bir iş olduğunu ancak günümüzde eskiye oranla koşulların daha kötü olduğunu ifade etti. Açık şunları söyledi " Etrafınıza bir bakın. İçinde olduğumuz durumu bize en güzel anlatan eskiden çok canlı bir yer olan kasabamızın ticarette kalbinin attığı bu caddeler şuan bom boş. Nerede bu millet dersiniz? Sokaklar boşaldı. Kimse alış veriş yapmıyor. Vatandaş her şeyden elini ayağını çekti. Bölge göç vermeye başladı. Genç nesil kasabamızdan uzaklaşarak gurbet işçiliğine çıktı. Bu nedenle ekim dikim yapılamaz oldu. Bunun yanında hayvan yetiştiriciliği de bitmeye başladı. Sonuç olarak; Bölgemizde çiftçilik ve hayvancılık bitme noktasında diyebilirim" dedi.
Son Guncelleme: 23 Temmuz 2015 10:24
  • Ziyaret: 2090
  • (Suanki Oy 2.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 1
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.