Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Belediyecilik Anlayışına Uygun Hareket Ediyorum

23 July 2013 15:23 Kategori Yarbaşı-Bahçe
Yarbaşı belediye başkanı Mustafa Önal'ı makamında "Ellek Haber" olarak ziyaret ettik. Ellek beldesinden bu şekilde güzel bir medya oluşumun olmasını çok beğendiğini söyleyen Mustafa Önal, Kendi belediyesi ile ilgili bazı durumları açıklık getirdi. 

 --Mustafa bey sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1965 Osmaniye İli,Düziçi ilçesi, Yarbaşı Beldesi Karacaören Mahallesinde doğdum. İlk öğrenimimi Karacaören İlköğretim Okulunda orta ve lise öğrenimimi Düziçi Atatürk Lisesinde tamamladım.
Daha sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdim. Aynı zamanda Siyaset Akademisi mezunuyum. Adana' da 19 yıl değişik şirketlerde yönetici olarak görev yaptım.

Düziçi' nde 12 yıl boyunca esnaflık yaptım ve bu zaman zarfında parti teşkilatında bazı kademelerde görev aldım. 2004 Mahalli İdareler Seçimlerinde Yarbaşı Belediye Başkan adayı oldum ama seçilemedim. 2009 Mahalli İdareler Seçimlerinde başarılı olarak Ak Partiden Yarbaşı Belediye Başkanlığına seçildim.

--Mustafa bey şuan Ellek-Karacaören yolunda bir çalışma yapılmakta bunun nedenini okuyucularımıza açıklar mısınız?

Karacaören mahallesine ait su projemizin geç onaylandı. Yapılan asfaltın bazı bölümlerinden su hattı geçeceğinden dolayı yıpranmalar yaşanacak. Ama bozulan asfalt yerleri tamir edeceğiz. Bende yeni yapılan asfalt yerlerde çalışma yapmak istemezdim, fakat mecbur kaldım.

--Ellek- Karacaöran yolunun yapılmasına katkınız oldu mu?

Biz ellek belediyesi ile kardeş gibiyiz. Bu yolun yapılmasında beraber müracaatta bulunduk. Belediyemize ait kepçe ve araçlarla katkıda bulunduk. Yolu kullanan %90 itibari ile Ellek vatandaşlarıdır. Dolayısıyla Ellek belediyesi bizden daha çok hizmet yaptı. Yolun yapılması için gerekli müracaatları ortak yaptık.

--Ellek- yarbaşı arasındaki karatepe bölgesinde kurulması planlanan organize sanayi için düşünceleriniz nelerdir?

Bu konu ile ilgili çalışmalarımız oldu. Bakanlığa gerekli projeler sunuldu. Bu alan organize sanayi için uygun görüldü. Olayın daha da derinleşmesini için bekliyoruz.

--Ellek- Şeker dere yol hattının faaliyetinin artırılması sizce iyi olur mu?

Şeker dere yolunun genişletilmesi, güzelleştirilmesini çok destekliyorum. Herkes faydalanacağı için uygun bir adım olacağını düşünüyorum.

--Yarbaşı belediye sınırlarında son derece hızlı bir bina yapımı görülmekte, bununla ilgili düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?

Belediye sınırları içinde yapılaşma son derece hızlı. Bunun yanında bazı sorunlarda oluşmaya başladı. İleri günleri düşünerek, kanalizasyon yapma müracaatım oldu. Onaylanmasını bekliyorum.

--Mustafa bey, nasıl bir belediye yönetim sergiliyor sunuz?

Ben belediyecilik anlayışına uygun hareket ediyorum. Önümüzdeki günlerdeki amacım; onaylanan projelerimizin uygulamasını yaparak, halkımı mutlu ve huzurlu bir duruma getirmek.


Son Guncelleme: 23 Temmuz 2013 15:23
  • Ziyaret: 5726
  • (Suanki Oy 3.3/5 Yildiz) Toplam Oy: 4
  • 4 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.