Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Büyüksün Hamal Osman Ağa…‏

22 May 2013 22:09 Kategori Yazarlar



Kimseye muhtaç olmadan yaşamak kadar güzel bir şey var mı acaba?.. Bu amaç için her yerde elimizden geleni yapmak isteriz. Doğumla başlayan bu serüven ömür sonlanıncaya kadar devam eder. Ama en çok ihtiyaç hissettiğin zaman yuva kurduğun zamandır. Evinin geçim kaynağı sana endekslenir. Eşin, çocukların senin eline bakar. Her türlü olay seninle özleşir. Yaşam içinde hiç sıkıntı çekmemek için elinden geldiğince uğraşır. Bu amaç onun tek gayesidir.

 

Bu amaçla hareket eden, yıllardır tanıdığımız bir Ellekli kardeşimiz var. Saydığımız bütün özelikleri kendinde barındırmaktadır. İnanın fazlası var eksiği yok. Evlendi, ev yaptı, çocukları oldu. O hep çalıştı, daha da çalışıyor. Yaş geldi 60 'a ama durmuyor, çalışıyor. Gıpta edecek bir hayat yaşantısı yok, fakat kimseye boyun eğmemek ve çocuklarına da boyun eğdirmemek için çalışıyor. Bazen kendi hasta oldu, bazen de çocukları ama gene kimseye boyun eğmedi.

 

Hayatını 40 seneye yakın zamandır hamallık yaparak kazandı. Düziçi ilçesinde ihtiyacı olan kişilere yardım ederek geçimini sağladı. Daha halen bu işle uğraşıyor. Çalmadı, çırpmadı her zaman helal yoldan emeğinin hakkıyla para kazandı OSMAN AGA.

 

Ellek’de hiç bir zaman para karşılığı iş yapmadı. Babasının, anasının hayrına iş yaptı. Osman ağayı kimse doğru bildiği yoldan döndüremedi. Söz verdimi yapar. Küçüğüne küçük, büyüklere de büyük olur. Bu kadar yoklukla mücadele ederken, bazıları seçim zamanlarında oyunu satarken o bu yola tenezzül bile etmez, yapanı da ayıplar. Kolay kolay kimsenin de kalbini de kırmaz.

 

Haftada bir günü kendine ayırır. Genelde pazar günü eş, dost gezer. En çok sevdiği işte o gün iki dönümlük zeytinliğine giderek orada vakit geçirir. İnanın ki kimseye zararı yok OSMAN SİYAHOĞLU'nun. İnanıyorum ki, "İnsanlığıyla, çalışkan ve dürüstlüğü ile etrafımızdakilere, çocuklarımıza iyi bir örnek teşkil eden bir insandır" Osman ağa.

...................................................................

 

 

Ahmet Filiz Kim?

Sevgili okuyucularım bundan sonra, on beş günde bir Ellek Haber sitemizde, sizlerden gelen görüşlere dayanarak, beldemizdeki gündemleri burada hem tartışacağız, hem konuşacağız, hem de hep birlikte çözüm bulmaya çalışacağız. Bütün hemşerilerimizin desteklerini bekliyoruz. Eleştirilerinizi ve çözüm önerilerinizi bekliyorum. Saygılarımla.

01.03.1973 Yılında Düziçi ilçesi Ellek beldesinde doğdu. Babasının görevinden dolayı 1979 yılında Adana’ya yerleşti. Burada ilk orta ve lise öğrenimini tamamladı. 1992-1993 yıllarında yüksekokulu Bitlis'te okudu. 1995-1997 yıllarında askerlik görevini yaptı. Bu tarihten sonra iş hayatına atıldı. 20 yıl özel sektörde çalıştı. Evli ve 3 tane çocuk sahibi. Şuan hayatına Ellek Haber bölge temsilcisi ve yazar olarak, Düziçi’nde devam etmektedir.


Son Guncelleme: 22 Mayis 2013 22:09
  • Ziyaret: 4030
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.


Yazarın Diğer Yazıları