Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

PTT fiyatlara çaktırmadan zam yaptı!

10 February 2013 14:11 Kategori Ekonomi

 

Ekonomi Times – Dünya’daki krizin etkileri PTT de zam yapmaya zorladı. PTT para gönderimlerine zam yaptı ama bu çok da anlaşılmadı.

 

Posta Telefon Telgraf (PTT) Geçtiğimiz ay’dan itibaren PTT para gönderme fiyatlarını yeniden ayarladı. Ancak artış kademeli olması gerekirken zam‘örtülü’ oldu.

 

Daha öncesinden, şayet postaneden bir hesap numaranız varsa ve bu hesap numarası ile indirimli olarak paranızı gönderebiliyordunuz. Yaklaşık 750tl.’yi postaneden Türkiye’nin her hangi bir yerine, yaklaşık 3 tl’ye gönderebiliyordunuz.

Şu anda, PTT tarafından yapılan ZAM’dan dolayı, vatandaş 750 tl’yi 8 tl’ye göndermeye başladı. Yapılan bu zam vatandaş tarafından tepkiyle karşılandı. Vatandaşların tepkileri 3 tl’den 8 tl’ye ve kademe kadem olması gereken zammın aşırı derecede olması, tepkilerine yol açmıştır.

Banka yoluyla parası göndermek istemeyen vatandaşlar, postaneye müracaat ederek, paralarını tanıdıklarına, PTT yoluyla göndermeye çalışması sonucu, oluşan talep sonucu bir yoğunluk meydana gelmesi ve talebin artması ile de ZAM yapılması, vatandaşların hayal kırıklığına uğramasına neden oldu.

PTT de hesap numarası olmadan dahi gönderilen paraların, gönderme ücretleri, bankalardan daha ucuz olması ki, şayet PTT’den bir hesap numaranız varsa daha da ucuza paranızı gönderebiliyordunuz. Fakat PTT’nin yaptığı zam sonucu nerede ise banka ile aynı hesaba gelmesi, vatandaşı hayal kırıklığına uğratırken, mağdur hala de sokmuştur.


Son Guncelleme: 10 Subat 2013 14:11
  • Ziyaret: 5687
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.