Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Zeytin hasadı ile birlikte yağ çekimi de başladı

30 October 2016 20:15 Kategori Güncel Haberler
Osmananiye'nin Düziçi ilçesine bağlı Ellek kasabasında zeytin hasadı başladı, Ellekli vatandaşlar hasadını yaptıkları zeytinleri fabrikalara götürerek çektirmeye başladı.

Bu yıl bölgede zeytin ekiminin artmasına rağmen, verimde düşüş göstediği görülmektedir. Diğer yandan yetkililerin daha tabi ve katkısız bir zeytin elde etmek için ilaçlama yapılmaması gerektiğini, ilaçlama yapıldığında hastalıklara neden olacağını özellikle bildirilmektedir.
Yemeklik zeytinlerde özellikle kaya tuzunun kullanılması gerektiğini ve daha sağlıklı olacağını söyleyen yetkililer, zeytin ağacının üzerindeki haşareleri kovamak için ilaç yerine de gemlik bölgesinde uygulanan bir sinek kovma metodu uygulanmalıdır dediler.

Öteyandan, alınan bilgilere göre fabrikada çekilen sıvı hale gelen zeytin yağlarına dışarıdan sıvı yağ eklenerek satıldığı iddia edilmektedir. Zeytin yağı kullanıcıları, zeytin yağı alırken bunlara dikkat edilmesi gerektiğini söylediler.

Son Guncelleme: 30 Ekim 2016 20:15
  • Ziyaret: 3893
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.