Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

'Tarihin akışı'nda daha etkin var olacağız

02 January 2013 21:52 Kategori Dünya
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Marriott Otel'de düzenlenen 5. Büyükelçiler Konferansı'nın açılışında yaptığı konuşmada, konferanslara katılan bakanlara teşekkür ederek, konferansın bütün bakanlıkların katılımıyla sadece bir dışişleri ve dış politika değerlendirmesi değil, Türkiye'nin bütün alanlardaki stratejik yönelişini etkileyen önemli bir forum niteliği kazandığını kaydetti.

Beş gün içerisinde de bu forumda ortak aklı oluşturmaya çalışacaklarını ve bir yılın muhasebesini yapacaklarını belirten Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Hızlı akan tarihi süreci anlamaya çalışarak, 2012'yi o tarihi süreç içindeki konumu itibariyle bir yere oturtacağız. Sonra da sadece 2013'ü değil, 2013 sonrasını da önümüzdeki yılları, onyılları da belirleyecek politikaları birlikte oluşturmaya gayret edeceğiz.
Çünkü biz anlık resimlerin oluşturduğu bir zihne sahip değiliz. Biz köklü tarihimizin bir sonucu olarak, yılların dahi değil, onyılların dahi değil, yüzyılların, evet iddialı gelebilir ama yüzyılların oluşturduğu süreçleri takip edebilecek bir birikime sahip olduğumuza inanıyoruz."

Tarihi anlamak isteyenler Ankara'da bulunacaklar

Ankara'da dış temsilcilik sayısının 10 yıl önce 148, şimdi ise 240 olduğuna işaret eden Davutoğlu, "Tarih hızlı akarken bu tarihi anlamak isteyenler, tarihin aktığı yerde, tarihin öznesi olma iradesini göstermiş başkentlerde bulunmak iradesini gösterirler. Bundan sonra tarihi anlamak isteyenler Ankara'da bulunacaklar, İstanbul'da bulunacaklar, Türkiye'nin her yerinde bulunacaklar, çünkü bundan sonra tarihin akışının şekillenmesinde biz daha etkin bir şekilde var olacağız" diye konuştu.
dunyatimes.com
Son Guncelleme: 02 Ocak 2013 21:52
  • Ziyaret: 4147
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.