Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

1983 yılında yaptığımız yola bir çivi dahi çakılmadı

28 April 2013 21:18 Kategori Ellek Dün ve Bugün

Ellekhaber.com’un sorularını yanıtlayan, Ahmet Remzi Mart, 1983-1988 yılları arasında Ellek Kasabası’nın başarılı belediye başkanlarından birisi kendisi. Ellek Kasabasına girdiğinizde, yol kenarında gördüğünüz kaldırımlar onun zamanının bir eseridir. Şu ana kadar kasabanın halkı tarafından güzel bir şekilde yad edilen, Ahmet Remzi Mart, büyük bir nezaketle Ellekhaber’in sorunlarını yanıtlayarak, hem geçmişi hatırlamamıza hem de genç beyinlere yapması gerekenleri ve ders almalarını önerdi.

Ellekhaber: Ahmet Remzi Mart, kısaca kim dersek ya da kısaca okuyucularımızın bilmesi için kendinizden bahseder misiniz?

Ahmet Remzi Mart ---Ahmet Remzi Mart, 1983-1988 yılları arasında Ellek Kasabası’nın başarılı belediye başkanlarından birisi kendisi. Ellek Kasabasına girdiğinizde, yol kenarında gördüğünüz kaldırımlar onun zamanının bir eseridir. Şu ana kadar kasabanın halkı tarafından güzel bir şekilde yad edilen Mart, hala Ellek Kasabasının da faydalı hizmetlerde bulunmak isteyenlere tecrübesini aktarmaya devam ediyor.

Ellekhaber: Geçmişteki Belediyecilik anlayışı ile bugünümüzün belediyecilik anlayışını karşılaştırırsak ne söylersiniz?

Ahmet Remzi Mart ---Benden önceki belediye reisi Hacı Mehmet Soy, ilk belediye başkanı beldemize ve belediyemize büyük katkıları olan birisidir. Bizler başkan olmayı ondan öğrendik. Onun gösterdiği gibi hizmet ettik. Büyüklere saygıyı ve küçükleri sevmek gibi hatta en önemlisi, çalışanlar ile üzeri arasındaki saygı ki çok önemli günümüzde bunu kaybettik nerede ise…

Mesela ben belediyelere gidiyorum, başkanın karşısında lakayt ve sigara içmek gibi, gayri ciddi hareketler görüyorum günümüz belediyecilik anlayışında, insan biraz üstlerine daha saygılı olmalı diye düşünüyorum.

Hacı Mehmet Soy bu kadar belediye başkanlığı yaptı, ama kendisini sigorta dahi yaptırmadı, benim dahi o kadar ısrar etmeme rağmen, nedeni ise, devletin malı milletin malı diyerek, daima millete harcadı, gücünün yetti yere kadar hep kendi parasıyla bir şeyler yapamaya çalıştı. Bence, bu insanın unutulmaması, unutturulmaması lazım… Mesela soylar cami, hacı Mehmet soy cami olabilir.. Bu gibi hareketler o insanı daima yaşatacağı gibi, gelecek nesle de örnek olacaktır…

Ellekhaber: Sizin Belediye Başkanlığı döneminizde neler yapıldı, kısaca bahseder misiniz?

Ahmet Remzi Mart --- Ben seçildikten sonra her türlü belediye yapılanmasını daha da geliştirdik. Araba satın aldık, kamyon aldık. O zaman dahi bulunan yol ve su sorunu vardı. Benim içi en önemli sorun, yol ve su sorunuydu. Ellek yolu çok dar ve bakımsızdı. Bu sorunun üzerine ciddi şekilde eğildik. O zaman Ellek yolunu genişleterek kaldırımlar yaptık. Tabi, her dönemde nüfus arttıkça sorun değişiyor ve artıyordu. Yollar Hacı Mehmet Soy zamanında yeterli olan, benim zamanımda yeterli olmuyordu mesela... Günümüzde çok daha farklı olması gereken yollar, istenilen kıvamda değil mesela.. Biz bu yol sorunun üzerine giderek, yolları iyice genişlettik ve kaldırım çalışmasında bitirerek, o zamanın çevre beldelerine bakarak güzel bir görünüm elde ettik.

Ellekhaber: Kasabamızda Belediye başkanlığı yapmış birisi olarak, sizce şu an kasabamızın en önemli sorunu nedir dersek, ne söylersiniz?

Ahmet Remzi Mart ---Şu an beldenin en önemli sorunu yol ve su sorunu. Yollar çok bozuk. 1983 yılında yaptığımız yola bir çivi dahi çakılmadı. Kaldırımlar bakımsızlıktan, ot kaplamış, kaldırımların üzerlerine ot yığınakları oluşmuş, bakımsızlıktan harabe haline gelmiştir. Bazı yerler yıpranmış. Özellikle ara yollar hiç yapılandırılmadı ve yapılmadı. Ara yollar şu an bakımsız bir şekilde bozuk durmaktadır. Su daha da sorun haline gelmiştir. Yukarı Ellek çok susuz kalıyor. Bazı yüksek yerlere su çıkmıyor. Yaz geldi su sorunları da beraberinde gelecek ve hep birlikte göreceğiz.

Ellekhaber: Sizden sonra bir çok belediye başkanı geldi, hiç mi bir şey yapmadı?

Ahmet Remzi Mart ---Daha benim başkanlık zamanımda yaptığım beton yol öyle duruyor. Üzerine hiçbir düzeltme dahi yapılmadı. Benim oturduğum evimin sokağında 2. Vitesle dahi araba gidemiyor. Yollar bu kadar bozuk. Her yer çukur ve bozuk yol. Belediyenin her türlü imkanı var. Neden yapılmıyor acaba diyorum?

Şu an bunun gibi çok sorunlar var. Peçenekli şikayetçi, Aydınlı şikayetçi, Ellek merkezi şikayetçi. Yazık bu kadar imkanlar varken, imkansızlık içinde yaşamak acı bir olay… Bu güzide ülkemizin, güzel beldesinde hiçbir imkanı kullanamıyoruz. Umarım kısa sürede çözülür.

Ellekhaber: Teşekkür ediyorum.

Ahmet Remzi Mart---Rica ederim, ben teşekkür ederim.


Son Guncelleme: 28 Nisan 2013 21:18
  • Ziyaret: 10118
  • (Suanki Oy 3.9/5 Yildiz) Toplam Oy: 9
  • 10 1
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.