Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

30 ton buğday alınacak yerden, 3 ton hasad, ilgililer nerede?

20 May 2014 23:36 Kategori Politika
Verim Çok Düşük

"Ellek Haber" muhabiri bu gün Ellek beldesinde sezonun ilk buğday hasadını yerinde izledi. Vatandaşların tarlasındaki ürünlerdeki sıkıntılarını daha öncede belirtmiştik. Denildiği gibi, buğdaylardaki düşük verimin hakim olduğunu gözlemledik.



Halkımızın dediği kadar da varmış diyebileceğimiz rekolte düşüklüğü bizi çok şaşırttı.Çiftçi İmirze Soy'un 30 dönümlük ekili arazisinden çıkan buğday 2,5-3 ton kadar.Buradan normal şartlarda alınan buğday 28-30 ton verim alınıyordu.

İmirze Soy " Verimin bu derece düşük olacağını biliyorduk. Artık bundan sonra buraya yer fıstığı ekerek zararımızı çıkarmaya çalışacağız. Ben burayı tekrar ekeceğim,ancak yetkililerden tek isteğimiz buradaki kuyulardan sulama fiyatını düşürmelerini istiyoruz. Sadece ben değil, bölgedeki bütün ekili arazilerde rekolte düşüklüğü hakim. Onlarında benim düşüncelerimi destekleyeceğinden eminim ve onlar içinde konuşuyorum.

Son Guncelleme: 20 Mayis 2014 23:36
  • Ziyaret: 6080
  • (Suanki Oy 2.7/5 Yildiz) Toplam Oy: 3
  • 2 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.