Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

ABD, İsrail, Erdoğan Flörtü

03 April 2013 11:24 Kategori Dünya
Ortadoğu üzerinde ABD ve İsrail'in maşası olan AKP hükümeti, Mavi Marmara özrünün ardından 9 şehidin kanı kurumadan nispet yaparcasına işbirliğini kat kat artırıyor.
 
Mart ayında ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Obama'nın Ortadoğu ziyaretleri sonrasında 180 derece değişerek yeni bir politikaya sahne olan Türkiye-İsrail ilişkilerinde bahar havaları başladı. Fakat Mart ayının yalancı bahar olduğu unutularak...

 
Obama'nın İsrail'i ziyareti sonrası özür (!) dileyen İsrail Başbakanı Netanyahu'nun özrün arkasındaki planları bir bir ortaya çıkıyor.
 
Bölgede güç olarak görülen Türkiye'nin gazını almak için özür dileyen İsrail'in ilk amacı İslam ümmetini bölmek ve büyük İsrail devletini kurmak. Tel Aviv yönetimi Suriye'deki karışıklıktan faydalanarak İslam dünyasının içine fitne şiddet yayma politikalarında karşısında %99'u Müslüman olan Türkiye'yi görmek istemiyor.
 
İran'a girerek İslam dünyasını bölmeye and içen işgalci İsrail, Suriye'de üs bulundurmadan veya İsrail yanlısı bir Suriye Devlet Başkanı seçilmeden hayallerine kavuşamayacağı için yeniden pembe tablolar çizme peşinde. Buradaki en büyük destekçisi ise Netanyahu'nun yasak aşkı Erdoğan hükümeti.
 
Öte yandan global ekonomik krizden etkilenme korkusu içinde olan İsrail rumlarla yaptığı işbirliği çerçevesinde Akdeniz'den çıkardığı doğalgazı Avrupa'ya servis etmek istiyor.
 
Sevkiyat için akıllara gelen Türkiye ise İsrail'in gözbebeğini parlatmaya yetiyor.
 
İsrail'in Suriye ve ekonomik planları için dilediği özrün samimiyetsizliğini sokaktaki çocuklar dahi bilirken ABD'nin elindeki kırbaçtan korkanlar ise resmi temaslar başlamadan 3 yıldır hasretini çektiği İsrail'in kollarına bırakıyor kendini.
 
 
İsrail Cumhurbaşkanı Netenyahu'nun yaptığı doğalgazdan gelecek olan ekonomik gelir açıklamalarından sonra hükümetin enerji ve tabii kaynaklar bakanı Taner Yıldız, İsrail'in gazını Türkiye dışında bir yerden taşımanın maliyetleri artıracağını ima ederek,''Türkiye olmaksızın o projelerin gerçekleşmesi fizibilitesini kaybediyor''ifadelerinde bulundu ve yeşil ışık yaktı.
 
İsrail'in işlediği devlet terörünü görmezden gelerek bu tür çıkışlara girişen Erdoğan hükümetinin notunu vatandaşlar ise çoktan kırmış durumda ve bugüne geldiğimizde Netanyahu'nun özrünün ardından Gazze'den ambargoyu kaldıracağını söyleyen İsrail yönetimi Gazze'ye hava saldırısı düzenledi, Suriyeyi tekrardan top atışlarıyla vurdu.Kana susamış ve Müslümanların telin ettiği İsrail'e dostça yaklaşan hükümet dış ilişkilerde ne kadar aciz olduğunu bir kez daha dünyanın gözü önünde sergilemiş oldu.
 


 
Öte yandan genişletilmiş Ortadoğu projesinin son rötüşlerini yapan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, haftasonu tekrar Türkiye'yi ziyaret edecek ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Pazar günü İstanbul'da bir araya gelecek.
 
Ortadoğu turlarını sıklaştıran ABD bürokratları ve uğrak durak haline gelen Türkiye'ye yapılacak Kerry ziyaretinde dosyalarda neler olacağı ise şimdiden akıllarda soru işareti oluşturmuş durumda.
 
Tüm gerçekler yağ gibi su yüzüne çıkmışken şimdilerde genişletilmiş Ortadoğu projesini yalanlayanlar ve bir zamanlar kürsülerde haykırırcasına bu projeyi yürüten biziz ve BOP Eş Başkanıyım diyenler, güçleniyoruz yalanlarına kanarak İslam dünyasını uçuruma sürüklemeye devam ediyor.(tv5haber)

Son Guncelleme: 03 Nisan 2013 11:24
  • Ziyaret: 4877
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.