Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

AK Parti Yasayı Meclisten Geçirirse, Belde Belediyelerinin Durumu

16 December 2014 16:22 Kategori Sokağın Nabzı

 

Yerel yönetimlerde köklü bir değişiklik için düğmeye basan AK Parti, Meclis’e sunacağı ‘bütünşehir’ diye adlandırılan yasa üzerinde çalışıyor.

Son düzenlemeyle sayıları 30 olan büyükşehirler dışında kalan tüm şehirleri kapsayacak olan ‘Bütünşehir’ düzenlemesinde Adıyaman ve Ağrı’nın pilot il olacak ve uygulama ilk olarak bu illerde hayata geçirilecek.

Düzenleme Meclis'ten geçerse 2019'da yapılacak yerel seçimlerde tüm illerde uygulanacak.

Büyükşehirlerde olduğu gibi tüm belde belediyeleri( Ellek, Atalan, Böcekli ve Yarbaşı Belediyeleri) kapanacak ve merkeze(Osmaniye veya Düziçi İlçesine), bağlanacak. Bu belediyelerde çalışan personeller ise ilgisine göre bakanlıklara, büyükşehir belediyesi, bağlı kuruluşu veya ilçe belediyesine devredilecek.

AMAÇ HİZMETİN VERİMLİLİĞİNİ ARTTIRMAK

Önümüzdeki yılda uygulamaya konulması beklenen düzenlemeyle hedeflenen amaç, hizmetlerin verimliliğini artırmak, kaynakların yerinde kullanımını sağlamak, hizmetteki aksamalara engel olmak, denetim alanındaki boşluğu doldurmak, afet ve acil yardım hizmetlerini yürütmek olarak belirlendi.

DÜZENLEMEYLE BÜTÜNŞEHİR OLACAK 51 İL

Adıyaman, Afyon, Ağrı, Amasya, Artvin, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Elazığ, Erzincan,Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Kütahya, Muş, Nevşehir, Niğde, Rize, Siirt, Sinop, Sivas, Tokat, Tunceli, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce


Son Guncelleme: 16 Aralik 2014 16:22
  • Ziyaret: 5373
  • (Suanki Oy 1.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 1
  • 1 1
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.