Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

AK Parti'li Zeybekçi: Amacımız kardeş kanının durması

13 May 2013 22:42 Kategori Osmaniye Haberleri
AK Parti Denizli Milletvekili ve MKYK Üyesi Nihat Zeybekçi, "Birçok yerde siyasi partilerimizin genel başkanları çok farklı şeyler söylese dahi, siyasi partilerimizin yereldeki insanları, partilileri, sessizce bu ülkede kardeş kanının durmasını diliyorlar ve temenni ediyorlar.'' dedi.

Nihat Zeybekçi, Osmaniye Öğretmenevi'nde düzenlediği basın toplantısında, çözüm sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Güneydoğudaki vatandaşların terörden bıktığını ve terörün bir an önce bitmesi gerektiğini söylediklerini aktaran Zeybekçi, ''Ülkenin tamamında çok büyük bir destek var. Nasıl ki bir cismi yerden kaldırırken tek bir yerinden tuttuğunuzda dengesiz kaldırırsınız da rahatsızlık verir. Her yerinden tutup kaldırmak lazım. Bu gün AK Parti olarak yaptığımız bizim bu işte. 'Aman bunda hassasiyetler var, aman bunda bazılarının işte garez sözleri var, aman bunda bazılarının karşı duruşları var, bizi burada tahkir ederler, bizi burada üzerler, bizi burada şöyle yaparlar' veya bizim burada almış olduğumuz bu riskten dolayı siyaseten bir oy kaybımız olabilir veyahut da sıkıntı yaşayabiliriz diye değil, biz burada ülkemizin, vatanımızın menfaatlerini dikkate aldık. Olacak olan olumsuzluklar ile ilgili kehanetlerde bulunuyorlar. 'Şöyle olacak, böyle olacak' diye. Biz bu riski aldık, parti olarak biz bunu göğüsleyeceğimize inanıyoruz ve biz bunun bir faturası olacaksa, bunun bir sıkıntısı olacaksa bu olacak olan da AK Parti'ye olacak. Durup dururken oturduğunuz yerden 'bu ülkede terör bitsin, kan dursun, huzur olsun, barış olsun, kardeşlik olsun' dendiği zaman, olmuyor işte, olmadı bu güne kadar. Geldiğimiz noktada tek bir amaç ve gaye vardır kardeş kanının durması. Çünkü bizim dedelerimiz Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı'nda birlikte bu vatanı savundular, '' diye konuştu.

Akil İnsanlar ile ilgili bir soru üzerine Zeybekçi, "Akil İnsanlar kimseyi ikna etmek için yola çıkmadı. Akil İnsanlar bu ülkenin, bu milletin, bütün sivil toplum kuruluşlarının, tüm derneklerin bütün taraflarını dinlemek üzere yola çıktı. Çünkü Akil İnsanlar çok farklı kökenlerden geliyor, köken derken milliyet anlamında söylemiyorum bunu, kültür anlamında söylüyorum. Akil İnsanlar'ın şu anda yaptıkları ülkenin tamamında insanlar, taraflar ne diyor, onları anlamak gibi bir gayret içindeler.'' şeklinde konuştu.

Güvelik güçlerinin ailelere bizzat giderek çocuklarının kandırılmaması konusunda telkinler verdiğini söyleyen Zeybekçi, "Suça karışmayanların döndüğünde başlarına bir şey gelmeyeceğiyle ilgili binlerce aile ile görüşüldü ve sonuç olarak bin 500 gencin geri döndüğü tespit edildi. Bu yapılan şey bu güne kadar yapılan en etkili yöntem. İnşallah dua edelim hep birlikte bu iş bitsin artık.'' temennisinde bulundu.

Toplantıya AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal ile birlikte, İl Başkanı Emir Hasan Arslantaş, Merkez İlçe Başkanı Sait Kıraç, Yönetim Kurulu üyeleri ile basın mensupları da katıldı.
Son Guncelleme: 13 Mayis 2013 22:42
  • Ziyaret: 3730
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.