Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Altı Kat Fazla Nüfusa Sahip Olan Ellek Kasabası Neden İlçe Olmuyor

16 December 2014 17:18 Kategori Politika

Ak Parti tarafından meclise getirilmek üzere hazırlanan "bütünşehir" diye adlandırılan yasadan dolayı, adları geçen illerden biriside Osmaniye'dir.

Bu yasaya göre, Ellek, Atalan, Yarbaşı ve Böceklibaşta olmak üzere, düzenleme meclis'ten geçerse 2019 yılında yapılacak yerel seçimlerde tüm illerde uygulanacak olan yasayı, Saadet Partisi Ellek Kasabası Belde Başkanı Doğan Gök, Ellek Haber'e değerlendirdi.

Doğan Gök yaptığı açıklamada; "Bu nasıl bir uygulama, şayet bölgenin geliştirilmesi isteniyorsa bu da çok güzel bir uygulama ve sonuna kadarda desteklemeye hazırız.Lakin, Ellek Kasabasının nüfusunun altıda biri olana Sumbas ilçe oluyor, altı kat fazla nüfusa sahip olan Ellek Kasabası ilçe olmuyor. Sizce burada bir tezat yok mu?

Diğer bir konu, yeniden bölgede yerel olarak hiyerarşinin gözden geçirilmesini istiyoruz. Bunlar nasıl olur, bölge insanımız neyi istiyor, bölgenin geleceği adına nasıl bir hiyerarşi daha uygundur.

Bizim görüşümüz ve doğru olan, Sumbas Kadirli'ye , Hasanbeyli Bahçe'ye bağlanmalı, Bahçe ve Kadirli direk Osmaniye'ye bağlanmalı.

Asıl karışık olan bizim bölgemiz, Ellek Kasabası Şekerdere yolu üzerinden Osmaniye'ye en yakın bir yer olmasından dolayı ve yeterli nüfusa sahip olduğundan dolayı İlçe yapılmalı. Yarbaşı ve Atalan ve Yazlamazlı Ellek kasabasına bağlanmalı. Böcekli ve çevre köyleri başta olmak üzere Düziçi İlçesine bağlanmalı.

Bu yerlerin çevreledikleri ve jeopolitik olarak konumlarını ele alırsak bu yapının daha uygun olduğu ve hızlı bir gelişme olacağını çok yakın bir zamanda görülecektir. Ayrıca, bu jeopolitik durumdan dolayı İlçe olan Düziçi dahi, Osmaniye'ye giderken Yazlamazlı üzerinden ya da Çiftlik üzerinden Ellek Kasabasından geçecek, ayrıca yolu daha da kısaltmış olacak"dedi.


Son Guncelleme: 16 Aralik 2014 17:18
  • Ziyaret: 5590
  • (Suanki Oy 1.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 1
  • 2 1
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.