Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Bahçeli: Türk milleti birlikte yaşama tercihinden kopmayacaktır

07 April 2013 10:31 Kategori Osmaniye Haberleri
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk milletinin birlikteliğine sahip çıkarak, birlikte yaşama tercihinden kopmayacağını söyledi.

Memleketi Osmaniye’de partili belediyesinin temel atma ve toplu açılışlarına katılan Bahçeli, önümüzdeki mahalli idareler seçimlerinin önemi üzerinde durdu. 358 gün sonraki bu demokratik yarışın Türk milletinin kaderini yakından etkileyeceğini vurgulayan Bahçeli, Bu siyasi imtihanda; millet ve devlet bekası, Türkiye’nin varlığı ve birliği, milletinin hayat hakları, bin yıllık kardeşlik hukuku, ülkenin üniter milli devlet yapısı oylanacaktır. Osmaniye’nin coşkusundan anlıyorum ki, AKP önümüzdeki seçimde Gavurdağı’ndan esen milli rüzgârla sarsılacaktır. Osmaniye’nin heyecanından görüyorum ki, AKP’yi gelecek yıl çok zor günler beklemektedir.” dedi.


AK Parti’yi 'kötü niyetin, işbirlikçiliğin ve gafletin siyaset markası' olmakla suçlayan Devlet Bahçeli, "Açık yüreklilikle ve ikazla söylemek isterim ki; Türkiye bitmeden, Türk milleti çözülmeden AKP yenilmelidir. Türk vatanı parçalanmadan AKP sandıkta mahkûm edilmelidir. Türk bayrağı daha fazla inmeden AKP düşmeli ve bir daha da başını kaldıramamalıdır.” diye konuştu.


MHP’nin anlayışında hizip, tahrik, kışkırtma, milleti etnik uçlara götürme olmadığını anlatan Bahçeli, şöyle devam etti: "Hele hele Bizim kitabımızda terör örgütüyle görüşme, bölücülükten medet umma, şehitlerimizin katillerinden lütuf bekleme asla yoktur ve olmayacaktır. Bizim için herkes büyük Türk milletinin eşit ve onurlu birer ferdidir. Farklılıklar üzerinden millet tanımı bizim yabancı ve uzak olduğumuz bir sapma halidir. Demokrasi ve özgürlük sözlerini paravan yaparak bin yıllık hukuku bozmaya çalışanlar, bizim için kötülüğün ve ihanetin bizzat temsilcileridir. Buna yardım ve yataklık edenler, her alana yaydıkları şirret kampanyayı ‘ileri demokrasi diyerek’ yutturmaya çalışanlar bölünmenin teşrifatçısı, bölücülüğün tetikçisi, terörün tepeden tırnağa teşvikçisi olarak anılacaklardır. Bize göre kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur. Bizim kalbimizde herkese yetecek sevgi vardır. Muhabbetimiz herkese ulaşacaktır. Gelin birlikte olalım, bir kalalım. Gelin Türkiye’nin karşısındaki fitneyi beraberce harabeye çevirelim. Gelin Türk milletine kurulan tuzakları hurdalığa dönüştürelim. Gelin hainlere, teröristlere, kendini akil zanneden aklı karışıklara, BOP’un kıdemli eşbaşkanlarına her şeyimizle kapalı duralım.”


"TÜRKİYE ZOR VE GERGİN GÜNLER GEÇİRİYOR"

Türkiye zor, sıkıntılı ve gergin günler geçirdiğinin altını çizen Bahçeli, AK Parti’nin ülke yönetimini eline, gözüne, yüzüne bulaştırdığını iddia etti.

Başbakan Erdoğan Türkiye’nin kurucu ideolojisi ve milletinin kurtuluş heyecanı olan ‘Türk milliyetçiliğini’ ayaklar altına aldığını ileri süren Bahçeli, eleştirilerini şu şekilde sürdürdü: "Türklüğü dışlamış ve Türk bayrağının saygınlığını gölgelemiştir. Kafasına göre milleti 36’ya ayırmış, üniter yapıyı temelinden dinamitleyecek eyalet modelini gündeme getirmiştir. Başbakan Erdoğan başkan olabilmek için her yola müracaat edeceğini göstermiş, hatta bu konuda İmralı canisiyle bile fikir birliğine varmıştır. Bununla da yetinmemiş, PKK ile anayasa hazırlayacak kadar kontrol ve dengeyi kaybetmiştir. AKP-BDP-PKK ve İmralı canisi ortaklığı da tüm yönleriyle deşifre olmuştur. Geçtiğimiz 10 yıl boyunca tükenmeye yüz tutmuş terör örgütünün siyasal uzantıları hükümetten yüz bulmuş, milli birlik ve beraberliğimiz ve bin yıllık kardeşliğimiz AKP tarafından temelinden sorgulanır hale getirilmiştir. Ne ilginçtir ki, bebek katili Başbakan Erdoğan’ın başkanlık heveslerine yattığı yerden destek vermiş ve bu çerçevedeki zehirli düşüncelerini bölücü ulaklar kanalıyla ilan etmiştir. Biliniz ki, böylesi bir acziyet ile ne Çanakkale savunulabilirdi, ne de milli mücadele yapılabilirdi. AKP zihniyeti bundan 90 yıl önce yönetimde olsaydı; İzmir’i Yunanlıya bırakır, İstanbul’u İngiliz’e teslim eder, Anadolu’yu da işgalcilere çözüm adı altında devreder ve sonra da kaybolup giderdi.”

"FİLM ÇEVİRMEYE BENZEMEZ"

Türk milletinin kutsallarıyla oynamanın 'film çevirmeye, şarkı söylemeye, salonlarda ahkâm kesmeye, ticaret yapmaya, ders anlatmaya, kuru sıkı atmaya ve gazete sayfalarında zehir kusmaya asla benzemediğini' öne süren Bahçeli, "Aziz milletimiz bu ihanete çanak tutanları, bu ihanetin taraflarını affetmeyecektir. Başbakan ve yanına aldığı akıl fukaraları Türk milletinin tepki ve itirazlarıyla muhakkak tanışacaklardır. Düne kadar böyle olmuştur, bugün ve yarın da bu şekilde olacaktır.” şeklinde konuştu.


AKP’nin PKK’yla yürüttüğü müzakerelerin bir ayağında da anayasa hazırlığı bulunduğunu açıklayan Bahçeli, şunları kaydetti: "Hükümet, bölücü terör örgütünü memnun etmek ve rahatlamak için her şeyi denemekte ısrarlıdır. Türklüğün anayasadan çıkarılması ve ilk üç maddenin ayıklanması konusunda AKP, PKK’yla hemfikirdir. Bu çerçevede İmralı canisi, başbakan ve partisini her şeyiyle desteklemekte ve yön vermektedir. Türkiye Cumhuriyeti, ebedi vatanında milli varlığını ve birliğini koruyacaktır. MHP bu kutlu değerleri ve kutsal emanetleri muhafaza etme konusunda yeminlidir.”

Bahçeli, konuşmasının ardından Osmaniye Belediyesi’nin hizmet binasının temel atma ve toplu açılış kurdelesini kesti.

osmaniyetimes.com


Son Guncelleme: 07 Nisan 2013 10:31
  • Ziyaret: 3813
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.