Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Beyin ameliyatıyla zayıflanacak

16 October 2012 17:14 Kategori Yarbaşı-Bahçe
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Beyin Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Feridun Acar obezitenin dünyadaki gelişmiş toplumların en önemli sorunlarından birisi olduğunu vurguladı.

Aşırı şişmanlıkla mücadelede son çare olarak başvurulan ''obezite cerrahisi'' yöntemlerine yakın bir gelecekte parkinson tedavisinde uygulanan teknikler kullanılarak, beyin ameliyatının da eklenmesi öngörülüyor.

Acar, ''Parkinsonun cerrahi tedavisinde kullandığımız tekniklerle yemeyi tetikleyen merkezlerin aktivitesini baskılayarak, kişinin yemesini normal seviyelere indirebiliyorsunuz'' dedi.

Şu anda öncü uygulamalar olduğunu ve bu cerrahileri yapacak teknik altyapı ile birikimin oluştuğunu ifade eden Acar, ancak rutin uygulamalar arasına girmesinin biraz zaman alacağını söyledi.

Dünyatimes 
Son Guncelleme: 16 Ekim 2012 17:14
  • Ziyaret: 7409
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.