Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Bir danışmana sormadan, Zeytin dikmeyiniz !..

13 May 2016 09:01 Kategori Politika

Her geçen gün tarımda aranan alternatif ürün arayan çiftçiler bölgedeki Ziraat Mühendisleri Düziçi ilçesinde çiftçilerini zeytinciliğe yönlendirdi. İklim ve toprak yapısı zeytinciliğe elverişli olan ilçemizde zeytin üreticiliği çok gelişti. Özelikle Ellek Kasabasındaki çiftçiler dağlık arazilerine zeytin ekmeleri nedeni ile bölgede zeytincilikte birinci sıraya geldiler.

Ege ve Marmara bölgesine alternatif olan doğu Akdeniz zeytinciliğin de verim ve kalite açısından başı çeken Düziçi zeytinciliğin de verim de arttı. Henüz fidan aşamasında olan Düziçi zeytinciliği bazı sorunlarla birlikte büyümeye devam ediyor. Bu alanda en önemli sorun üretim ve pazarlama konusu. Pazarlama konusunda bölgeye gelen salamura ve zeytinyağı tüccarları sorunu çözmüş durumda.
Üretim konusunda ise Düziçi ilçesinde yeni kurulan Düziçi Teknik Tarımsal Yayım Ve Danışmanlık Şirketi bünyesinde barındırdığı deneyimli ve alanında uzman ziraat mühendisleri sayesinde bu alandaki boşluğu dolduruyor. Kurulalı bir yıl olmasına rağmen tarım alanında birçok başarıya imza atmış olan danışmanlık şirketi bu konuda çiftçilerin yanında olmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Osmaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yayım Şubesinin yapmış olduğu çiftçi ziyaretinde zeytinin Düziçi ilçesin de çok verimli olduğunu ve çiftçilerin almış olduğu danışmanlık hizmeti sayesinde elde edilen verimin ikiye katlandığı belirtildi. Danışmanlık hizmetti Ellek kasabasındaki bütün çiftçiler tarafından alındığı ve veriminde çok güzel olduğu söylendi.

Son Guncelleme: 13 Mayis 2016 09:01
  • Ziyaret: 5741
  • (Suanki Oy 3.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 4
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.