Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Biz Hem Oruç Tutar Hemde Çalışırdık

05 July 2014 10:39 Kategori Politika
Biz Hem Oruç Tutar Hemde Çalışırdık

Karaca oğlan Der Ki, Dilden Mi Anlatayım Telden Mİ ?.. diyerek söze başlayan Yılların Çınar ağacı Hacı Ömer Yeşildemir, yad ederek geçmiş ramazanlar ile günümüzün neslini ve ramazanlarını anlattı.

Hacı Ömer Yeşildemir, 1924doğumlu. Mesleği çiftçilik. Anadolu insanı olarak hayatı boyunca çiftçilikle uğraşarak geçimini sağlamış. Eski günlerinde çalışmanın ne kadar zor olduğunu söyleyenHacı Ömer Yeşildemir, şartlar zordu ama bir hayli de zevkliydi''dedi. Eski ramazanlarda ki, günlerini de anlatarak, bu günkü ramazanın değerini vurguladı. Eski ramazan da oruç tutmanın ve o zamanki ibadetin nasıl yapıldığını Şöyle anlattı;

''Biz günlerdir çalışarak çiftçiliğin asıl emeğini o zaman çıkarırdık. Ama şimdi her şey hazır. Bu yüzden insanlar hazıra alışıyor çalışmıyor ve böylelikle hasta oluyor. Çalışan bir insan sağlam vücuda sahip olur. Zaten bu devirde çiftçilik giderek bitiyor, bunun yanında insanlıkta tükenip gidiyor. İnsanlar çağa kulak verip kendi kendilerine zarar veriyor sonrası düşmanlık, ihanetlik...

Ramazan ayı geldiğinde yine durmak bilmez çalışırdık el ele. Tarlada ekin biçer deste toplardık, ot alır fıstık çekerdik.Ama her zaman oruç tutardık.Eskiden buralarda cami yoktu,çok uzaklarda vardı. Lakin biz İmam bulur, bugün benim evimde, yarın senin evinde teravih namazını kılardık. Biz hem oruç tutar hemde çalışırdık. Şimdi ise çalışmayı bırak bütün teknoloji olduğu halde yine de oruç tutan pek yok''dedi..

Kaynak: Ellekposta.com

Son Guncelleme: 05 Temmuz 2014 10:39
  • Ziyaret: 4355
  • (Suanki Oy 1.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 1
  • 1 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.