Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Bölgemizin ilk camisini yapan vefakar İmamı, seni rahmetle anıyoruz

26 May 2014 19:43 Kategori Öne Çıkanlar

--Babalarının Yemen harbinde şehit olduktan sonra yetim kalan Haci Ahmet Gök ve Hacı Ali Gök kardeşler, hayata çiftçilik yaparak başladılar.

Milli şef dönemlerinin ağır baskıları hayatı çok güç hale getirdiği dönemlerde, insanlar geçim derdine düşmüşler, Allah adına hiç bir şey yapılmıyordu. Yapmak isteseler de zaten okuyacak kitap dahi yoktu. Harf devriminin arkasında bir gecede tüm insanlar cahil kalmıştı.

Böyle bir ortamda, geçimini dahi bırakarak Merkez Cami'nin temellerini atarak, maaş ya da bir ücret dahi almadan gönüllü olarak bu bu camide de imamlık yaparak bugüne getirmiştir.

---İşte ey Arkadan Gelen Yeni Nesil Bu Şahsa BİR FATİHA VE ÜÇ İHLAS OKUMAK ZORUNDAYIZ...ONUN BİZDEKİ TEK HAKKIDIR SANIRIM... 


Hacı Ahmet Gök'ü Rahmetle Anıyoruz

''Ellek Posta'' Ellek kasabası merkez camini ilk defa yapan ve ilk imamı olan Hacı Ahmet Gök'ü rahmetle anıyoruz. Hacı Ahmet Gök, Ellek kasabası gökler mahallesinde yaşıyordu. Mesleği çiftçilik yaparak geçimini sağlıyor ve hayat yolunda imamlık içinde ilk olarak merkez camiyi yaptırmış sonrada gönüllü bir şekilde imamlık yapmıştı. Bu konuda söz alarak bizlere Hacı Ahmet Gök'ü anlatan Mehmet Soy şunları söyledi.

Mehmet Soy;Temiz ve iyimser biriydi. Önce çiftçilik yapıyordu. Ama çiftçilikten kazandığı parayla da bu kasabanın merkezine cami yaptırdı. Ayrıca o camiye de gönülden imamlık yaptı. Gönülden imamlık yaparak herkesin gönülden duasını aldı''dedi.

Kaynak: Ellekposta.com
Son Guncelleme: 26 Mayis 2014 19:43
  • Ziyaret: 4174
  • (Suanki Oy 1.5/5 Yildiz) Toplam Oy: 2
  • 2 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.