Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Bu Yaşa Kadar Böyle Bir Kuraklık Görmedik

16 May 2014 20:47 Kategori Yerel Haber

Türkiye mevsim değişikliğinden en çok etkilenen ülke olmaya devam ediyor. Yağışların yetersizliği bir çok bölgede hissedilir derecede oldu. Özelikle Akdeniz bölgesi bundan en çok etkilenen bölgelerin başında geldi.

 Yağışların %60 seviyesinde azaldığı görüldü. Bu içme sularına ve ziraat sektörünü derinden etki etti. Şimdiye kadar bu şekilde bir sorunla karşılaşmayan Düziçi ilçesinde bu tehlike çanları çalmaya başladı. Bu bölgenin belde ve köylerinde su tasarrufu yönünde adımlar atılması planlanıyor. 
Bunun ilk adımı olarak ikinci ekim olan yaz ekimlerine ara verildi. Çiftçiler için büyük bir gelir kapısı olan; ikinci ürün ekimi rafa kaldırıldı. Düziçi bölgesinde en çok etkilenen yerlerin başında Ellek beldesi, Yarbaşı beldesi, Yazlamazlı, Çiftlik Mahalle sakinleri oldu. Buralarda çiftçileri bilgilendirmek amacıyla anonslar yapılmaya başlandı. İkinci ürün yani; ekin biçim sonrası ekilen ürünlere yasaklar getirildi. Sadece erken ekilen, mısır veya yer fıstığı ekimlerine sulama suyu verilecek. 

Ekinlerdeki verimin çok düşük olduğu ve zararı yaz ekimleri ile gidermeyi düşünen çiftçiler bu yıl uygulanacak ikinci ürün ekim yasağına maruz kalan çiftçiler kara kara düşünüyor. Bu çiftçilerden Mehmet Gökçe ve Hasan Yeşildemir" Umarız, bu sıkıntı kısa sürer" temennisinde bulundular.
Son Guncelleme: 16 Mayis 2014 20:47
  • Ziyaret: 4905
  • (Suanki Oy 1.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 1
  • 1 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.