Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Bu Zamanda Oruç Tutan Kimse Kalmadı

15 June 2014 15:01 Kategori Sokağın Nabzı
Yaklaşan orucun şimdiki günlere göre eskiyi değerlendiren Yunus Gökçe eskiden ramazanlığın daha güzel olduğunu söyledi. Oruç tutan bu zamanda fazla kimse kalmadı diyerek sözlerine şöyle devam etti;

''Eskiden insanlar hem çalışır hemde oruç tutarlardı ama şimdi bu durum kalmadı. Bazı insanlar oruç tutmayı eriniyorlar. Bilmiyorum insanlık nereye gidiyor. Ayrıca yeni yetişen çocuklarımız dini inancını eksik öğreniyorlar. Bu da yetişkin hale geldiğinde oruç tutmayı istemiyorlar. Çünkü oruç nedir eksik biliyorlar. Bu durumda anne ve babanın ne kadar önemli bir vurguyu çocuklarından esirgediklerini görmüyorlar.

Biz eskiden anne ve babamız sayesinde oruç tuttuk onlar bize dinimizi en iyi şekilde öğrettiler. Eskinin sahur gecesi bir başka,iftar akşamı bir başkaydı. Camiler dolar taşardı. Çoluk çocuk herkes akın ederdi camiye. Şimdi ki çocuklar kuran kursuna gitseler dahi yine de oruç tutmuyorlar,camiye gitmiyorlar. Bunun da anne ve babadan kaynaklanan bir durum olduğunu söyleye bilirim.

Kısaca bu zamanda oruç tutan kimse kalmadı. Çocuklar bu şekil yetiştirilirse yakında kimse oruç tutmaz. İnsanlarımız çağa göre değişip gidiyorlar. İşte bu yüzden bana göre eski ramazanlık daha güzeldi''dedi.

Kaynak: Ellek Posta
Son Guncelleme: 15 Haziran 2014 15:01
  • Ziyaret: 3967
  • (Suanki Oy 1.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 1
  • 1 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.