Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Bu bölge faaliyete geçerse, sıkıntıda ortadan kalkar

01 July 2013 19:41 Kategori Ekonomi

 

Nazım Kaplan Diyor Ki!

 

Vatandaş, Nazım Kaplan " ELLEK HABER" in sorularını cevaplandırdı.

 

Nazım Bey ,sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

 

Ben doğma, büyüme Ellekliyim. Hayatımı bu beldede sürdürüyorum. Geçimimi çiftçilik yaparak ve gurbette çalışmaya giderek sağlarım.

 

Nazım Bey Ellek- Yarbaşı beldesi arasındaki Karatepe bölgesine yapılması düşünülen organize sanayi bölgesi ile ilgili düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?

 

Ellek Beldesi için çok güzel olur. İşsizlik çok azalır. Beldemizin gençlerinin çoğu gurbette rızk peşindeler. Bende ekmek için gurbette gittim. Bu bölge faaliyete geçerse bu sıkıntıda ortadan kalkar. Ancak korktuğum bir durum var. Buraya yapılmak istenen, organize sanayi bizim havamızı ve suyumuzu kirletebilir diye çekiniyorum. Osmaniye bölgesinde yapılan, organize sanayi bölgelerinde bu sıkıntı var. Orada yaşayanlar nefes bile alamadıklarını söylüyorlar.

Nazım Bey çiftçilik yapmak sizi mutlu ediyor mu?

 

Bu yıllarda çiftçilikte umulan olmadı. Ürünlerdeki verim çok düştü. Bunun nedenini ziraat mühendislerine danıştım. Bana tarlaya buğdaydan başka ürünler ekmeyi tavsiye ettiler. Bende Ellek Beldesinde ilk defa AYÇİÇEK ekmeye karar verdim. İnşallah bu üründe yüzümüz güler.

 

Nazım Bey Ellek beldesinde sizi rahatsız eden bir durum var mı?

 

Beni bugünlerde Ellek beldesine gelen su ile ilgili söylentiler rahatsız ediyor. Suyun gözüne yakın bir alanda taş ocağı kurulması planlanmaktadır. Dolayısıyla; orada ki ani sarsıntılar, suyun akışı zarar görebilir diye söylemler vardır. Suyun damar değiştirebilir düşünceleri vardır. Bu konuda çok dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum.


Son Guncelleme: 01 Temmuz 2013 19:41
  • Ziyaret: 6883
  • (Suanki Oy 4.5/5 Yildiz) Toplam Oy: 2
  • 2 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.