Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Cami Dernekleri Bir Çatı Altında Toplanıyor

21 June 2014 23:50 Kategori Öne Çıkanlar
Bize Allah Korkusu Olan Adam Lazım!

Düziçi ilçesinde bugün bütün cami dernek üyelerinin katıldığı bir toplantı düzenlendi. İlçe müftülüğünün organizasyonluğunda yapılan bu toplantının en önemli konuğu yıllarınemektarı Hasan Aksay oldu.Toplantıda Hasan Aksay, dernek üyelerine seslenerek federasyon kurmanın avantajlarından söz etti. Yaşamı boyunca edindiği tecrübelerden bahseden Hasan Aksay; federasyon olma yolunda son bir adımın kaldığını söyledi. İlin onayının da alındığı zaman resmi federasyonuz dedi.

Hasan Aksoy şu noktalara değindi;
Millete hizmet Allah Katında en büyük hizmettir,
Bilgisizlik cahillik getirir, insan beyni bir bilgisayardan daha kuvvetlidir. Öğrenme de sınır yoktur.

Allah için çalışacak ve hizmet edecek insanlar lazım,
Her caminin bir derneği olsun,
Akıllı insan dünyada ahireti kazanır,
Allah Rızası için yapılan iş İhlaslı olur,
Camiler sadece namaz kılma yerinin dışında huzur bulma yeri olmalıdır.

Her zorluğun arkasında mutlaka kolaylık vardır,

Toplantıda söz alanHüseyin Yazar;federasyon kurulmasında son aşamaya gelindiğini ve bu aşamadan sonra icraata girileceğini söyledi. Pilot olarak görülen camilerin gezilerek fikirler alınacağını ve burada biz bu federasyondan fayda görmedik gibi bir görüşe tamah etmemelerini sabır ile bütün cami derneklerin yararlanacağı bir uygulama oluşturulacağını dile getirdi.

Bazı camilerin yapılmasında bazı derneklerin yetersiz kaldığı ve camilerin yapımına destek vermek isteyen kişileri nasıl karşılarsınız?sorusuna ise;Hasan Aksay cevap verdi; Bu şekilde camilerin yapılmasına bazı şartlarda destek vermek isteyen kişiler ile cemaatin fikri alınarak dernek üyeleri arasında görüşülerek sonuca ulaşılabilinir.

Özelikle Ellek Beldesi merkez cami inşaatına İsim verilmesi karşılığında destek vermek isteyen kişiler ile oturulup konuşulabilinir. Bu konuda söz alan Ali Doğan Yıldız bu şekildeki teklife sıcak bakılacağını dile getirdi.

Kaynak: Düziçi Times
Son Guncelleme: 21 Haziran 2014 23:50
  • Ziyaret: 4108
  • (Suanki Oy 1.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 1
  • 1 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.