Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

DOĞAKA Yönetim Kurulu Osmaniye'de toplandı

12 June 2013 09:37 Kategori Osmaniye Haberleri
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) 46. Yönetim Kurulu Toplantısı Osmaniye’de yapıldı.

Polisevindeki toplantının ev sahipliğini yapan Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, DOĞAKA Yönetim Kurulu toplantısına ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, toplantıda alınacak kararların Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş illerine hayırlı olmasını diledi.

DOĞAKA Yönetik Kurulu Başkanı Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ise DOĞAKA Kalkınma Kurulu üyelerinin görevlerinin sona erdiğini ve yeni kurul oluşturulduğunu belirterek, bu kurulun önümüzdeki günlerde açıklanacağını söyledi.

Vali Lekesiz, Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçilik Mali Destek Programı kapsamında başarılı bulunan projelerin kamuoyu ile paylaşıldığını, başarılı proje sahiplerine resmi bildirimlerin yapıldığını ve uygulama sözleşmelerinin imzalanması için proje sahipleri ile iletişime geçildiğini anlattı.

Projelerin bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına en üst düzeyde katkı sağlaması amacıyla 114 proje sahiplerine 1 günlük uygulama eğitimleri verildiğini ifade eden Lekesiz, "KOBİ niteliğindeki proje sahiplerine ajansımız tarafından yaklaşık 28 milyon TL destek sağlanacak olup proje eş finansmanları ile bölge genelinde 50 milyon TL'nin üzerinde kaynak, ekonomiye kazandırılacaktır. Ekonomik kalkınma odaklı bu programın yanı sıra bölgemizde sosyal kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla yürütülen SODES'te ise değerlendirme sürecinde son aşamaya gelinmiştir. Toplam bütçesi 12 milyon 800 bin TL olan 2013 yılı SODES için 918 adet proje başvurusu alınmış ve yaklaşık 154 milyon TL kaynak talep edilmiştir. Bugünkü toplantıda Yönetim Kurulu tarafından yapılacak olan nihai değerlendirmenin ardından uygun görülecek başarılı projeler listesinin belirlenerek kamuoyuna açıklanması planlanmaktadır." diye konuştu.

Toplantıya, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Antakya Belediye Başkanı Lütfi Savaş, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye İl Genel Meclisi Başkanı Selçuk Acar, Kahramanmaraş İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Özsoy, Osmaniye Ticaret Sanayi Odası Başkanı Murat Teke ve DOĞAKA Genel Sekreter Vekili Onur Yıldız ile DOĞAKA Osmaniye Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Erdinç Kadıoğlu katıldı.
Son Guncelleme: 12 Haziran 2013 09:37
  • Ziyaret: 3607
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.