Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Dikenli İncirler Geçim Kaynağı Olabilir

10 January 2013 22:35 Kategori Ekonomi

Ellek’te dere ve yol kenarında, kendiliğinden yetişen dikenli incir ellekli için alternatif bir geçim kaynağı olarak duruyor.

Akdeniz iklimine özgü kaktüslerin meyvesi olan dikenli incirin ''Hint inciri'' veya ''Frenk inciri'' olarak da biliniyor. Organik bir meyve olan ve 5-10 santimetre uzunluğunda, kırmızı, sarı ve turuncu renklerde kabuğu bulunan, etli bir meyve olan dikenli incirin içinde çok sayıda çekirdek bulunuyor.

Adana ve Mersin'de yaygın olarak yetişen bu ürünün hasadının köylüler tarafından yapıldığı dikenli inciri toplayan köylüler, kişi başına günde ortalama 60 TL civarında gelir elde ediyor.

Ellek’te şu an dikenli incirlerin derelerde yol kenarlarında ya da evlerin çevrelerinde bakımsız olarak durduğu ve bunların yazın fare yılan gibi haşerelerin yuvası olduğunu söyleyen vatandaşlar, bakımı yapılsa alternatif geçim kaynağı olabilir, ama kimse bunu bilmiyor, ziraatçılar de bu konuda yol göstermiyor diyorlar.



Sindirim sistemini çalıştırıyor
Dikenli incir C vitamini yönünden zengin olan bu bitki, vücut direncini artırırken güç ve zindelik veriyor. Ayrıca şeker hastalarına iyi geldiği ve kolesterolü düşürdüğü biliniyor. Açlık hissini bastırması dolayısıyla oruç tutanlar tarafından da tercih ediliyor.

Son Guncelleme: 10 Ocak 2013 22:35
  • Ziyaret: 13976
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.

Henuz yorum yok...

Yorum Yaz