Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Düziçi'nde Nöbetçi kuyumcu dönemi mi başlıyor?

19 December 2012 19:21 Kategori Ekonomi

Geçtiğimiz haftalarda kuyumcular cumartesi günleri kapanma kararı almıştı. Birkaç gün önce bu karardan dönülerek yaza kadar cumartesi de açık kalmasına karar verdiler. Günlerin kısa olması nedeniyle böyle bir karar verildiği düşünülürken bazı kuyumcular ise bu konuda kapalı kalması konusunda ısrarlı gibi görünüyor.

Görüşlerini aldığımız kuyumcular; "Cumartesi kapalı olmak bizim için iyiydi. Pazar günleri düğün, nişan gibi davetlerde geçiyor, kendimize ve ailemize ayırabileceğimiz tek zaman cumartesi. Ayrıca cumartesi açık olmanın işletmelere getirdiği bir kazanç da yok. Günü 1 yüzk 1 küpe satarak kapattığımız oluyor, dükkanın o gün açık kalmasının maliyetini bile karşılamayabiliyor bu durumda. Aslında biz memnunduk cumartesi kapalı olmasından öyle vatandaşlardan büyük bir talep de olmadı açık kalsın diye. Bir gazetenin yayını ve bir iki müşterinin talebi sonrası böyle bir karar değişikliğine gidildi ama bu bizim için avantajlı bir durum değil. Muhakkak açık kalacaksa nöbet sistemine geçilebilir. Her hafta 2 kuyumcu nöbetçi kalsa Düziçi’nde 12 kuyumcu var 6 haftada bir sıra gelir. Öylece hem müşteriler mağdur olmaz hem de nöbetçi kalan kuyumcu günü zarar etmeden çıkarabilir. " şeklinde görüş bildirdi.


Son Guncelleme: 19 Aralik 2012 19:21
  • Ziyaret: 7717
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.