Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Düziçi'ne Suriyeli Mülteciler yerleştirilecek

23 November 2012 14:05 Kategori Dünya

Suriye’deki iç savaş’tan kaçan mültecilerin bir kısmı Düziçi’ne yerleştirilecek.

Suriye vatandaşları sınır illerinden yaşanan yer sıkıntısı nedeniyle geçtiğimiz aylarda Osmaniye’ye getirilmişti. Osmaniye'nin Cevdetiye beldesinde oluşturulan 10 bin kişilik mülteci kampının da dolmasından sonra Düziçi’nde yeni bir kamp yeri oluşturulacağı öğrenildi.

Çotlu –Çitli ve Gökçayır köyleri arasında kalan ve Haruniye kaplıcalarının birkaç kilometre yakınındaki "Alan Mevkiinde” bulunan bir özel şirkete ait depolar Suriyeli müşteriler için tahsis edilecek.

Yaklaşık 2 ay içerisinde kurulacak ve 3-4 bin mültecin sığınabileceği kamp için Van’da depremde kullanılan konteynırların getirteceği öğrenildi.

Çoğunluğu Türkmenlerden oluşan Mültecilerin 6-7 bu kampta kalacağı tahmin ediliyor. Kampın altyapısı büyük ölçüde tamamlanmış bir kampa getirilmesi devletin maddi yükünü azaltmış olacak. Kampın devlete maliyeti 7 milyon lirayı bulacak.

Son Guncelleme: 23 Kasim 2012 14:05
  • Ziyaret: 11051
  • (Suanki Oy 1.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 1
  • 0 1
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.