Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Ellek Zeytinciliği Sevdi, Yeni Fideler Dikilme Başlandı

23 January 2013 22:59 Kategori Yerel Haber

Ellek'te devlet tarafından geçmişte alternatif ürün olarak dağıtılan zeytin fidanları çiftçiye yeni kazanç kapısı oldu. Belde genelinde artık neredeyse her çiftçinin bahçesinde zeytin ağaçları görmek mümkün. 

Düziçi'nin zeytin üretiminin büyük bir kısmını karşılayan Ellek ve çevresi, İlçede bulunan zeytinyağı fabrikalarının yarısının Ellek ve çevresinde kurulması da önümüzdeki yıllarda zeytin ve zeytinyağı üretiminde Ellek’in zeytinin üretiminde önemli bir bölge olacağını gösteriyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yeni tesis edilen zeytin bahçelerine destek vermesi de zeytin üretimine olan ilgiyi artırıyor.

Ellek’te zeytin hasadından sora yeni zeytin fideleri de dikilmeye başlandı. Vatandaşlar aldıkları fideleri zaman geçirmeden bahçelerine dikiyorlar.

Son Guncelleme: 23 Ocak 2013 22:59
  • Ziyaret: 5066
  • (Suanki Oy 2.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 1
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.