Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Ellek Beldesinde Zeytin Sezonu Açıldı

22 October 2014 07:34 Kategori Sokağın Nabzı
Cenabı Allah'ın Takdiri...
"Ellek Haber" Ellek beldesinde zeytin bahçeleri olan vatandaşlarla Ellek beldesinde faaliyette olan Zeytinyağı fabrikasında bir araya geldi. Bu yıl zeytin ağaçlarındaki verimi araştıran muhabirimiz bir çok zeytin üreticisine bu yıl ki verimlerini değerlendirmelerini istedi.

 "Ellek Haber"'e açıklamalarda bulunan Ahmet Yeşildemir şu açıklamaları yaptı;"Bu yıl Ellek beldesindeki zeytin yetiştiriciliği yapan çiftçilerin için zeytinlerde en verimsiz yıllı oldu. Geçen yılla göre verim çok düşük. Kendi evimizde kullanacağımız yağı bile çıkaramıyoruz. Bu verimsizliğin nedeni çok açık, zeytin ağaçlarının çiçeğe davrandığı zamanlarda beldemizde havaların don olayına maruz kalmasıdır. Sadece zeytinde değil, buğday ekili alanlar, meyveler bile dona maruz kaldı. Verim bu yıl bütün ürünlerde düşük oldu.İnşallah! önümüzdeki yıllarda bu durumla karşılaşmayız" dedi.

Son Guncelleme: 22 Ekim 2014 07:34
  • Ziyaret: 3728
  • (Suanki Oy 1.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 1
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.