Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Ellek Su sorunu Çözülmedi, 11 Köyün İçme Suyu Sorunu Çözüldü

25 May 2013 22:59 Kategori Ekonomi
Osmaniye ilinin prestij projeleri olarak hazırlanan 94 köy ve mahallerini kapsayan toplam 218 yerleşim yerine hizmet verecek, üzerinde uzun yıllar devam eden 4 büyük içme suyu projesinin finansmanına seçime yakın çözüm bulundu.

Ak parti ilçe binasında yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bir basın açıklaması yapan Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Taman: "4 büyük projeden biri olan Osmaniye merkez ve Düziçi’ne bağlı toplam 29 köy ve mahallelerini kapsayan toplam 69 yerleşim yerine hizmet verecek olan yarpuz grup içme suyu projesinin hayata geçirilmesi süreci başlatılmıştır.” sözü Ellekli vatandaşlar tarafından seçim yatırımı olarak görüldüğü iddia edildi.

Bir gurup Ellekli vatandaşların tepkisini yol açan haber, biz hala su sorunu yaşıyoruz, hala bazı yüksek yerlere su çıkmıyor, şayet su sorunu çözüldü ise, neden Ellek bu planın içerisinde yok diyen vatandaşlar; " Şayet bir kısım yerler su görüyor da, bazı yüksek yerlere suyun çıkmaması çözümse diyecek bir sözümüz yok. Normal olarak biz, böyle bir durumda, sorunu çözülmüş olarak görmüyoruz" dediler


Akçakoyunlu, Çamici, Selverler, Karagedik, Yazlamazlı, Bostanlar, Çercioğlu, Olukluçunur, Pirsultanlı, Gümüş ve Güzelyurt köyleri olmak üzere toplam 11 köyün bu hizmetten faydalanacağını, bu projelerin hayata geçmesi ile finansman kaynağı için il özel idaresinde il genel meclisi olağan üstü toplandığının, Finansman kaynağının iller bankası projesi ile yapılması kararının alınması ve  alınan bu kararla projenin toplam bedeli 20 milyon(20.000.000) Türk lirasıdır. Bu projenin 2013 yılında tamamlanması hedeflenmesi, BİR TÜRLÜ SONUÇLANMAYAN ÇATAK BARAJI gibi olmasından endişe ettiklerini söyleyen vatandaşlar: " Ben Ellek de yüksek yerde oturuyorum, ben kendi evimde normal suyumu içemiyorsam, hala hayata geçmeyen bir proje varsa, ya da sonuçlanamayan bir projenin varlığı beni pek fazla da ilgilendirmiyor" dediler.


Son Guncelleme: 25 Mayis 2013 22:59
  • Ziyaret: 6267
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 1 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.