Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Ellek beldesine gitmem, bende rahatlama meydana getiriyor

01 September 2013 11:09 Kategori Ellek Dün ve Bugün

Dursun bey, sizi kısaca tanıyabilirmiyiz?

Dursun KAYA (Emekli öğretmen)-1950 yılında Düziçi’nde dünyaya geldi. Bütün eğitim hayatını burada tamamladı. 1968 tarihinde Düziçi Öğretmen okulundan mezun oldu. İlk görev yeri Bursa ilinde göreve başladı. Sonra Adana, Bursa, Osmaniye illerinde görev yaptı. Ellek beldesinde 1979-1984 tarihleri arasında görev yaptı. Ellek beldesinde o tarihteki herkesi tanırım. Ellek’te eğitim ve öğretimi ilkokul düzeyinde en iyi şekilde yansıttım. Emekli olduktan sonra Bursa iline yerleştim ve orada yaşantımı sürdürüyorum.

Düziçi’ne tekrar dönmeyi düşünüyor musunuz?

Yılda bir defa anne ve babamı ziyarete geliyorum. Bu esnada mutlaka Ellek beldesini ziyaret ederim. Eski tarih de bizi tanıyanlardan fazla kimse kalmamış. Ancak Ellek beldesine gitmem bende rahatlama yaratıyor. Kendimi eski tarihlerdeki yaşantıma götürüyor. Burasını gezmek bana mutluluk veriyor, kendimi gençleşmiş hissetmeme neden oluyor.

Dursun bey "Ellek Haber " olarak bize söylemek istediğiniz var mı?

Ben tarihe önem veren bir insanım. Bu sebeple tarihten kalan 1951 tarihinde çekilen fotoğrafları yayınlamak istiyorum. Fotoğraflar ilçemizin nerden nereye geldiğini açıkça göstermektedir. Almanların yaptığı 1911 yılında yapılan Alman binası ve daha halen eğitime devam eden Öğretmen okulunun fotoğrafları bizi tarihle baş başa bırakmaktadır.

Son Guncelleme: 01 Eylul 2013 11:09
  • Ziyaret: 9225
  • (Suanki Oy 2.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 3
  • 2 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.