Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Ellek de Yerfıstığı Hasadı Başladı

14 November 2020 01:21 Kategori Güncel Haberler
Türkiye'nin yüzde doksan beş üretiminin yapıldığı Osmaniye bölgesinden Ellek Kasabasında Yerfıstığı hasadı, çiftçinin yüzünü güldürerek başladı. Yerfıstığı makinalarla tarlada topraktan çıkartılıyor, işçiler tarafından tek tek köklerinden kopartılarark bir yerde toplanıyor. Burada temizlendikten sonra çuvallara konarak gerekli üretiminin yapılacağı fabrikalara sevk edilmeketedir.

Bu yıl çiftçinin yer fıstığında yüzünün güldüğünü söyleyen fıstık üreticisi Cihat Yeşildemir, "Yer fıstığı hasadımız başladı. Tüm çiftçilerimize hayırlı uğurlu bereketli bir hasat diliyorum. Yer fıstığı kilogram olarak bu yıl 10 TL'den satılıyor. Fıstıkta verim oldukça yüksek. 1 dönümden yaklaşık 450 ile 500 kilogram arası fıstık aldık. Çiftçilerimize bereketli olsun" dedi.

Ayrıca, Yeşildemir, "Bize şu soruyu soruyorlar. Neden uğraşiyorsun? İşte, amacımız üretim, insan üretirse ne kaybeder? Şayet bizler, doğru çiftçilik yapmak ve üretimimizi verimli yapıyorsak başarılı olabiliriz. Herşey para degil, mahsul iyi olursa, insan ondan feyz alıyor. Yaptığın işi sevmek lazım dedi.

Son Guncelleme: 14 Kasim 2020 01:21
  • Ziyaret: 4902
  • (Suanki Oy 3.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 5
  • 0 1
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.