Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Ellek ve Düziçi'nde Bir İlk‏

02 November 2012 19:37 Kategori Yerel Haber

Ellek’in ileri gelen iş adamlarından Fahri Coşkun tarafından kurulan Taş Kırma Eleme ve Yıkama Tesisi Önümüzdeki Cuma günü hizmete girecek. Yaklaşık 1 milyon liraya mal olan proje kapsamında elek, kırıcı alındı. Yıkama helezonları, bant sistemleri, elektrik malzemeleri, kamyonların da alınmasıyla birlikte bütün şantiye tamamlandı.

Firmanın ana işi kumun yıkanması ve büyük taşların da kırma makinesiyle kırılıp elendikten sonra satışa sunulması. Sıva kumu, beton kumu, beton santrali malzemesi, asfalt şantiyesi malzemesi üretecek olan tesis Düziçi’nde olmayan bir eksiği gidermiş olacak.

 

Firmanın öncelikli hedefi Düziçi çevre köyler ve yerleşim yerleri. Henüz bir yıl önce boş tarla olan alanda bugün 10 kişi istihdam edilecek.

Tesis Hakkında görüşlerini aldığımız Fahri Coşkun; "Bundan önce vatandaş Osmaniye’ye Maraş’a gidip bu malzemeleri oradan alıyor ve fazladan yakıt ücreti ödüyordu. Biz aynı kalitedeki malzemeyi hem daha ucuza vereceğiz hem de vatandaş yakıt masrafından kurtulacak. Her vatandaşın cebine 150 – 200 lira kalacak.  Mesela 1 traktör sıva kumunu şu an mevcut piyasadaki fiyatından %40 daha ucuza yani 100 lira olan kumu 60 liraya vereceğiz. Ayrıca bu tesisle birlikte Düziçilinin parası Düziçi’nde kalacak. daha önce ilk briket fabrikası ve Ellek’e ilk ekmek Fabrikasını kurduğumuz gibi bu hizmetimiz Elek’te ve Düziçi’nde bir ilk. Üstelik biz bu işte tek kuruş devlet desteği almadığımız Belediyeden de bir yardım göremedik. Yaptığımız hizmet Ellek için çok büyük bir hizmet olmasına rağmen Düziçi Belediye başkanı Sayın Ökkeş Namlı gelip tebrik etti sıkıntımızın olup olmadığını sordu ama Ellek belediye başkanı tesise gelip bakmadı bile.  Yer düzenlemesi için kepçe istedik onu dahi kendi paramızla getirtebildik.” dedi.

Son Guncelleme: 02 Kasim 2012 19:37
  • Ziyaret: 13168
  • (Suanki Oy 4.4/5 Yildiz) Toplam Oy: 5
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.