Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Ellek'de yerfıstığı hasadı başladı

24 October 2012 01:36 Kategori Ellek Dün ve Bugün
Osmaniye'nin Düziçi ileçesine bağlı Ellek Kasabasın da her yıl olduğu gibi, yoğun olarak ekilen yerfıstığı, Ekim ile Kasım ayı içerisinde hasat yapılır. Bu yıl çok bereketli geçtiğini söyleyen bölge halkı, ürünlerinin fiyatlarının da bu bereketten faydalanmasını söylediler.

Son günlerde Ellek kasabasın da zeytin fidan dikiminden dolayı da, yer fıstığı ekiminde azalma olduğunu söyleyen vatandaşlar; "Herkes zeytin ekimine yöneldiği için, aynı pamuk ekiminin azaldığı ve yok olduğu gibi, yer fıstığı ekiminde de azalma var. Korkarız ki, yer fıstığı ekimi de, yok olup kaybolmasın"diyen çiftçi vatandaşlar; " Günümüzde her şey kolaylaştı, imkanlar oluştu. Ürünlere su vermede dahi kolaylaştığı halde, üretime hiç kimse yanaşmıyor bu beldelerde...Herkes kolay kazancın peşine düşmüş, zora gelmek istemiyorlar"dedi.

Öteyandan, eskiye nazaran şu anda daha iyi olduğunu da söyleyen yer fıstığı üreticileri; " Şimdiki gençler, aynı zamanda okumaya da başladılar. Bu yüzden çalıştıracak insanda bulmak zor" dediler.
Son Guncelleme: 24 Ekim 2012 01:36
  • Ziyaret: 14867
  • (Suanki Oy 4.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 1
  • 1 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.