Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Ellek'de Minareye yıldırım İsabet Etti

16 October 2012 17:32 Kategori Ellek Dün ve Bugün

Bugün öğle saatlerinde aniden başlayan gök gürültülü sağanak yağmur Ellek beldesinde korku dolu anlar yaşattı.

Ellek beldesindeki merkez Camii Minaresine saat 14.00 sularında büyük bir gürültüyle yıldırım isabet etti. Minareye düşen Yıldırım çevrede yaşayanlara büyük korku verdi.


Yaşanan olayda Can kaybı ve yaralanma olmazken şiddeti belde merkezinden hissedilen yıldırımın camiinin ve cevrede bulunan iş yerlerinin camlarını kırdı.
Camii minaresine isabet eden yıldırım, merkez camiinin tüm camlarını, elektrik tesisatını kullanılamaz hale getirdi, cami duvarlarında yarıklar oluşturdu, cami içerisinde kısa çaplı yangın meydana geldi.Yangın belediye ekiplerinin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü. Ellek İlk olarak Merkez cami minaresine isabet den yıldırım minare duvarlarında büyük çatlaklara yol açtı. Yıldırım anında Paratonerin bile etkisiz kaldığı minarenin Yıkılma tehlikesi olduğu için belediye ekipleri camii etrafına şerit çekti.

Ellek beldesi merkez trafosunuda patlatan yıldırım, Düziçi ilçesini de etkiledi. Düziçi ilçesinde yaklaşık 45 dakika elektrikler kesildi. Tedaş ekiplerinin müdahalesinin ardından ilçeye elektrik verildi. Beldeye ise elektrik akşam saatlerinde verildi.

Olay anında camii civarında olan Ali Yıldız isimli vatandaş,”Şiddetli yağmurdan ötürü caminin karşındaki bakkalın önünde bekliyorduk birden bir ateş topu minarenin üstünden camiye isabet etti, şiddetli bir gürültüyle her taraf yanmaya başladı, elektrik kabloları, telefon kabloları, caminin içerisi, her taraf yanıyordu, ben bu yaşıma geldim böyle bir şey görmedim, sanki bir bomba düştü buraya çok korktuk Allah bir daha böyle bir şey yaşatmasın bizlere” dedi.

Yıldırım düşmesinin ardından bölgede uzun süre elektrikler kesilirken, çevre sakinlerinden bazıları elektronik cihazlarının arızalandığını belirtti. Ellekli vatandaşlar, cami minaresinin yıkılma tehlikesi olduğu için kimseye bir şey olmadan yetkililerin en kısa sürede minareye müdahale etmelerini istediler.

Ali Önal

Son Guncelleme: 16 Ekim 2012 17:32
  • Ziyaret: 6941
  • (Suanki Oy 5.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 1
  • 1 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.