Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Ellek'den 1000 ton Zeytin

24 July 2013 23:02 Kategori Ellek Dün ve Bugün

Son on yılda devlet destekli alınan fidanlarla eğimli olup tarla tarımına uygun olmayan tarlalara ellerine geçirdikleri harçlıklarla fidan alıp boş arazileri değerlendirmek sureti ile toplamda 4500 dekar alana ulaşan yaklaşık hane başına 100 adet zeytin düşüren çalışkan Ellek vatandaşları. Bölgesinde zeytin de söz sahibi olma yolundadır.


2 ya da 2.5 ay sonra salamuralık zeytin hasadına başlanması planlanan zeytinde hasat zamanı belde merkezinde hatta evlerde kimseyi bulamamaktayız. Çünkü herkes de aynı telaş.


Hasat zamanının daha neşeli daha verimli olması için Ellek Belediye Başkanı aynı zamanda 1100 kök zeytin sahibi Avukat İshak YEŞİLDEMİR periyodik bakımlarda zeytin hastalık ve zararlılarında Ziraat Mühendisi Yusuf Ziya MART ‘ın önerdiği uygulamaların yapılması konusunda belediye yayım araç ve gereçlerin daha aktif kullanılmaya başlandığını söyledi.


Ziraat Mühendisi Yusuf Ziya MART bu dönemde zeytinde üç uygulama ya dikkat edilmesi gerektiğini söyledi :

1- Zeytinin önümüzdeki yılda verim verecek dallarının Zeytin Güvesi ne karşı korunması için ilaçlama yapılması aksi takdirde güve bu yıl çok zarar vermekte


2- Özellikle salamuralık zeytin yapan üreticilerin mutlaka sulama yapmaları gerektiğini


3- Zeytin sineğine karşı daneler hasat iriliğine geldiğinde sinek zararı görülür görülmez ilaçlama yapılmalıdır. Çünkü ilaçlanmayan zeytin daneleri hem yağlık hem de salamuralık olarak kullanılamaz.


Son Guncelleme: 24 Temmuz 2013 23:02
  • Ziyaret: 4873
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 0 1
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.