Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Ellek'te Bider Ekimi Başladı

19 November 2012 19:50 Kategori Ellek Dün ve Bugün

Ellek’te çiftçiler bider ekimine başladı. Ellek ve çevre köylerinde çiftçiler, yaptıkları bereket duasının ardından heybelerindeki tohumları tarlaya saçtı.

Çiftçiler: Bölgede hava şartları ve toprağın nemli olmasının buğday ekimine müsait olduğunu ifade etti. Toprakla bulaşan tohumun 10 gün içinde çimlenmesi bekleniyor. Son yıllarda olduğu gibi bu yıl da çiftçiler en büyük sıkıntılarının buğday ekiminde girdi maliyetinin yüksek olması olduğunu söyledi.

Mazot ve fenni gübre fiyatlarının yüksek olduğunu ve üretimi olumsuz etkilediğini belirten çiftçiler, mazot fiyatlarının bir miktar düşürülmesi halinde çiftçinin yüzünün güleceğini kaydetti.

Bazı çiftçiler de, gübre çok pahalı olduğu için yeteri kadar gübre tedarik edemediklerini. Bunun da buğdayda rekoltenin düşmesine neden oluyor söyledi.

Son Guncelleme: 19 Kasim 2012 19:50
  • Ziyaret: 7905
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.