Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Ellekte Ceviz Mevsimi, Ceviz deyip geçme

23 May 2014 21:28 Kategori Yerel Haber

CEVİZ DEYİP GEÇME

''Ellek Posta'' Ellek kasabasında ki evlerin tüm bahçelerinde hemen hemen ceviz olması vatandaşların cevize ne kadar önem verdiğini ve bu topraklar da her meyvenin yetişmesi kasaba da her şeyin yetişmesi mümkün olacağını ispatlıyor.

Kasabada ceviz,dut,nar,incir,portakal, zeytin vb. bir çok meyvenin bir arada yetişmesi insanların bu doğal ortamdan yararlanması sağlık açısından ne kadar çok faydalı bir ortam olduğu gayet ortada. Bunun üzerine insanlar bu bu çeşitli meyve ortamının sağlık yönünden bilgisi olması halinde bir çok hastalığın da çaresine katkıda olur. Şuan yetişmekte olan''Ceviz'' Ellek Kasabasınınen önemli meyve ağaçlarından biri.

Cevizin Yararları

Çocukların gelişimine de fayda sağlayan ceviz kalp atışını da düzenlemesi,
 
Cevizde bulunan yağ asitleri kalp hastalıklarını önleyerek, erkeklerde meydana gelen prostat kanserini engellemesi,
 
omega 3 bakımından oldukça zengin olan ceviz, omega 3 yağ oranı düşük olan çocukların davranış bozuklarını da düzenlemesi gibi yararların bulunması ceviz meyvesinin de ne kadar önemli bir hastalığın tedavisine de yardımcı oluyor.

Son Guncelleme: 23 Mayis 2014 21:28
  • Ziyaret: 5343
  • (Suanki Oy 1.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 1
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.