Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Eski yılları arayan değirmenci

29 September 2013 20:26 Kategori Düziçi Haberleri

"İşim Temiz ve Güvenilirdir"

 

Değirmen çalıştıran İbrahim Beycioğlu, günümüzde değirmencilik mesleğinin sıkıntılarını "Düziçi Times" a anlattı.

 

İbrahim bey sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

 

1955 yılında Düziçi ilçesinde doğdum. Eğitim ve öğrenim yıllarım bu ilçede geçti. Halen yaşamımı burada sürdürüyorum. Emekli olduktan sonra neler yapabilirim diye düşündüm. Aklıma en yatkın olan değirmencilikle meşgul olmak diye bir sonuca vardım. 2001 yılında bir değirmen açtım ve halende bu işi sürdürüyorum.

 

Değirmenciliğin; eski yılları ile günümüzdeki durumunu kıyaslayabilir misiniz?

 

Bu sektöre girdiğim zamanlarda çok para kazandım. Günlük 6-7 ton gibi hububat işlerdim. Fakat yıllar geçtikçe kazanç durumu düştü. Bu günlerde günümüzü kurtarma gayreti içine girdik.


 

Sektördeki bu düşüşün sebebi sizde nedir?

 

Günümüzde halk ekmek yapmayı bıraktı gibi bir şey. Yufka ekmek genel itibariyle nadir kişiler yapıyor. İş yerim ve evimin yeri ilçe merkezinde bulunmaktadır. Eskiden burası çok işlek yerdi şimdi ise sönük durumda bir yer. Halkımız şuan ekmeği fırından, bulguru, dövmeyi de hazır almaya çalışıyor. Bu gibi durumlar işimizin kan kaybetmesine neden oldu.

 

İşletmenizde, çağın gerektirdiği teknolojileri kullanıyor musunuz?

 

İşimi teknolojideki yenilikleri uygulayarak yapıyorum. Düziçi’nde hiç bir yerde bulunmayan fabrikasyon modeli uyguluyorum. Bir un fabrikasında ne var ise bizde de aynı yenilik mevcuttur. Her türlü siteril ortamda ve düzende işimi yapmaya çalışıyorum.

 


Son Guncelleme: 29 Eylul 2013 20:26
  • Ziyaret: 4849
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.