Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Eskiden Camiler Dolar Taşardı

07 July 2014 09:23 Kategori Politika
İnsanlık Nereye Gidiyor

Ramazan ayının eskiye göre değerlendirenMustafa Soyher şeyin eskiden daha farklı ve güzel olduğunu söyledi. Eskiden ramazan da insanlar oruç tutmanın ne kadar önemli ve bereketli olduğunu bildiği için, çalışırken bile oruç tuttuklarını vurguladı. Çünkü Allah korkusu olduğunu ama değişen çağla birlikte ne yazık ki her şeyin değiştiğini aktardı. Günümüzdeki ramazanın bazı insanlar tarafından hiç bir önemi kalmadığını söyleyenMustafa Soysözlerine şöyle devam etti;

''Bizim zamanımızda oruç tutmak daha zordu. Çünkü o zamanda teknoloji yoktu. Oruç tutmanın teknolojiyle ne alakası var dersek, bunu bir kaç tane örnekle açıklaya bilirim. Birincisi olarak tarımda bizim zamanımızda insanlar çalışırdı,şimdi ise traktör, biçer döverler yani kısası teknoloji çalışıyor. İkincisi olarak herkeste telefon yoktu sen ayağına giderdin, şimdi ise bir telefonla her şey ayağının yanında. Kısacası teknoloji çoğalırken yeni çağın gelmesiyle insanlar da fazlasıyla değişiyor.

Camiler bile dolar taşardı. Çoluk çocuk, yaşlısı genci herkes gelirdi ki o kalabalıkta namaz kılmanın bile yeri başkaydı. Şimdi ise camilerimiz daha büyük olmasına rağmen yarısı bile dolmuyor. Özet olarak söylemek isterim ''İnsanlık nereye gidiyor''dedi.

Kaynak: Ellekposta.com
Son Guncelleme: 07 Temmuz 2014 09:23
  • Ziyaret: 5251
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.