Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

GDO'lu mısır araştırmaları yetersiz

16 October 2012 16:36 Kategori Yarbaşı-Bahçe
Avrupa Komisyonu Sağlık ve Tüketici Genel Müdürlüğünün talebi üzerine Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA), Gilles-Eric Seralini ve arkadaşları tarafından Fransa'da yürütülen iki yıllık çalışma sonucunda, GDO'lu mısırla beslenen farelerde kanser oluşumunun yanı sıra bazı organlarda hasar meydana geldiğini ileri süren araştırmaya ilişkin rapor yayımladı.

Raporda, çalışmaya ilişkin ''amacın açık olmadığı, deney tasarımı, yürütülmesi ve analizler açısından birçok anahtar detayın göz ardı edildiği, uygun olmayan bir şekilde raporlandığı, bu detaylar olmadan sonuçları değerlendirmenin mümkün olmadığı ve tümör oluşumu üzerinde iki cinsiyetten sadece 10'ar sıçanı baz alarak sonuca ulaşıldığı'' eleştirilerine yer verildi.

''Araştırmada tümör gelişimine eğilimli fare ırkı seçildiği ve yetersiz hayvan kullanıldığı için yapılan uygulamalarla tümör oluşumu arasında bir bağlantı kurulamayacağı'' kaydedilen raporda ayrıca, çalışmada gıda ve yem araştırmalarında uluslararası kabul görmüş protokollerin uygulanmadığı da vurgulandı.

Dunyatimes
Son Guncelleme: 16 Ekim 2012 16:36
  • Ziyaret: 5011
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.