Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Gemi Nasıl Yapılır?..

23 June 2013 17:18 Kategori Yazarlar



Nuh peygamber(a.s) efendimizin ismini duydunuz mu ?

 

Ben duydum babam beni ilk defa gemiye bindirdi. Babam bana ilk defa Nuh peygamberimizi anlatmıştı. Hayvanları da bahsetmişti. Annem bana Nuh peygamberimizi anlatmıştı. Babamla gemiye bindiğimi hatırladım. Hikaye çok hoşuma gitmişti. Annemin anlattıklarına merak ediyorsanız hep birlikte annemin dediklerini dinleyelim. Allah Nuh peygamberimizi yarattı. Allah Nuh peygamberimizi putlara tapan yerlere gönderdi. insanlar kendi elleriyle put yapıyorlardı. Sonra da isim verip tapıyorlardı.

 Yağmuru yağdıran Allah ve bitkilerin topraktan çıktığını bilmiyorlardı. Bizi kötülüklerden koruduğunu da bilmiyorlardı. Hepsini putların yaptığını sanıyorlardı. Allah insanları doğru yolu göstermesi için Nuh peygamberimizi yarattı. Nuh peygamberimiz iyi bir öğretmendi bildirdiklerini anlatıyordu. Nuh peygamberimiz ilk olarak Allahın tek olduğunu söyledi. Allah geceyi dinlenmemiz için yarattı. Bizler dinlenirken ay ve yıldızlar bizi aydınlatıyor. Gündüzü de çalışmamız için yaratmıştır. Biz çalışırken güneşte çalışıyordu dünyamızı ısıtıyordu. Allahın bizi de çok seveceğini de anlattı.

İhtiyacı olanlara yardım etmek aç olanların karnını doyurmak giyeceği olmayana giyecek elbise vermek. Allah bizi çok sevecek bizi ödüllendirecek. İnsanlar peygamber efendimizi dinliyordu. Fakat bazıları Nuh peygamberimizi inanmadılar. Putlara tapmaya insanlara kötülük yapmaya devam edeceklerdi. Ama bazıları peygamber efendimize inandılar.

Ona inananları çoğu alay ettiler. " Ey Nuh biz sana inanamayız sen yoksullarla birliktesin. Biz onlarla bir miyiz. " Bir gün Allah HZ. Nuh peygamberimize " Yağmur yağacak her yer su altında kalacak. " Allah Nuh peygamberimize bir gemi yapmasını söyledi. Ama HZ. Nuh peygamberimiz gemi yapmayı bilmiyordu. Ama bu gemiye sadece sana inananlar binecek hayvanlar da bir erkek , bir dişi binecekAllah Nuh peygamberimize gemi yapmayı öğretti. Nuh peygamberimiz de çalıştı sonra da Allah’a inananlar gemiye bindi hayvanları da unutmadı. Hayvanlar arasında kedi ve köpek fil de vardı sinekte karıncada vardı timsahta hepsi kavga etmeden gemiye bindiler. Çok geçmeden her taraf sular kapladı. Yağmur yağdığı için göller denizler oluştu. Allah’a inanmayanlar suda boğuldular.

 

Peki,Ya Allaha İnananlara Ne Oldu… Sizce?

 

Tabi ki onlar kurtuldu. Nuh peygamberimizin gemisi batmadı. Su dindi peygamber efendimizin gemisi bir dağın üzerine durdu. Gemi de bütün herkes sırayla indiler ve çok mutlulardı. Bizleri koruduğu için Allah’a teşekkür ettiler…


Son Guncelleme: 23 Haziran 2013 17:18
  • Ziyaret: 5851
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 0 1
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.


Yazarın Diğer Yazıları