Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Görme engellilere kabartmalı Kur'an-ı kerim hediye edildi

06 December 2014 23:11 Kategori Osmaniye Haberleri
Osmaniye Müftülüğü, görme engelliler için açılan Kur’an­-ı Kerim kursunu tamamlayan kursiyerlere kabartma yazılı Kur’an-­ı Kerim hediye etti.

Zafer Camii Hayırlar Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin katkılarıyla, Zafer Camii'nde ilk kez düzenlenen kurs kapsamında, 7 işitme ve üç görme engelli bayana din eğitimi verildi. Kursu ziyaret eden İl Müftüsü Ramazan Çortul, OTSO Başkanı Murat Teke, Kızılay Osmaniye Şubesi Başkanı İsmet İpek ve cami imam hatibi Adem Yıldır, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle işitme engelli kursiyerlere Kur'an-ı Kerim, görme engellilere kabartma yazılı Kur’an-­ı Kerim ve karanfil hediye ettiler.
İşitme engelliler öğrendikleri işaret diliyle Kur’an’dan dua okurken, görme engelliler de özel olarak hazırlanan kabartma yazılı Kur’an-­ı Kerim'i elleriyle okuyarak başarılarını gözler önüne serdiler.

İşitme ve görme engelli gençlere eğitim vermek üzere Kur’an kursu öğreticisi Sultan Yıldız’ı kursa gönderdiklerini belirten İl Müftüsü Ramazan Çortul, "Eğitim sonunda işitme engelli kardeşlerimize Kur'an eğitimi vermeye başladık. Aynı zamanda görme engelli olan kardeşlerimiz için de Hüsne Yılmaz hocamızı kursa göndermiştik ve o da gelip burada bir grup oluşturarak eğitimlerine başlamıştı. Bu halkayı her geçen gün büyüteceğiz." dedi.
Son Guncelleme: 06 Aralik 2014 23:11
  • Ziyaret: 5451
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.